Gå videre til innhold
Skiskytterne gjør siste finpuss i Trysil

Nyhet -

Skiskytterne gjør siste finpuss i Trysil

Denne uken er hele skiskytterlandslaget i Trysil på siste treningssamling før VM i Kontiolahti, Finland.

Går for gull i stafetten

VM i Falun er godt i gang for langrennsløperne, og samtidig forbereder en annen gjeng seg på sitt nært forestående VM. Hele den norske skiskytter-troppen ankom Trysil mandag og skal være her helt til de reiser videre til VM i Finland på søndag.

- Denne samlingen handler for det meste om å holde fokus og gjøre siste finpuss før det braker løs i Kontiolahti. Forventningene mine til VM er ganske åpne, men jeg satser på gull i mix-stafetten, sier Tarjei Bø, som skal gå mix-stafetten sammen med lillebror Johannes Thingnes Bø.

Både Emil Hegle Svendsen og Ole-Einar Bjørndalen har valgt å stå over mix-stafetten. Svendsen har vært forkjølet i det siste, og vil spare seg og gi alt til sprinten.

Treningsgrunnlag lagt i Trysil

Det er ikke første gang skiskytterne er i Trysil. De hadde også en treningssamling her i august.

- Ja, vi liker oss veldig godt i Trysil, selv om det var mye mygg og veldig varmt sist gang vi var her. Skiarenaen har blitt veldig bra etter at den ble pusset opp. Nå har vi også fått utforsket vinter-Trysil. Jeg ble positivt overrasket i dag når vi var ute og gikk på ski oppe på fjellet. Det var jo langrennsløyper i alle retninger, smiler Bø.

Idrettssjef Per Arne Botnan er også godt fornøyd med valget om å legge siste samling før VM i Trysil.

- Utrulig nok så får vi alltid være i fred når vi er i Trysil, og det er ekstra viktig nå like før VM. Her er alt tilrettelagt med hotell som ligger midt i smørøyet. Vi kan bare parkere bilen når vi kommer hit, for her er det gangavstand til skiarenaen og alle andre treningsarenaer. En ekstra bonus er nærheten til Gardermoen når vi reiser videre til Finland på søndag. Vi driver allerede å planlegger neste treningssamling i Trysil som mest sannsynlig blir på tidligsnø i oktober/november, forteller Botnan.

Skiskytterne som er klare for VM i Kontiolahti: 

Herre-laget: Ole-Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø og Lars Helge Birkeland. Henrik L´Abée-Lund var også med i uttaket, men ble syk like før pre-camp. Det er fortsatt usikkert om han får deltatt i VM i Finland. 

Dame-laget: Tiril Echoff, Synøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn, Marte Olsbu og Elise Ringen.

Emner

Kategorier

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge