Følg Destinasjon Trysil

Skiskytterne gjør siste finpuss i Trysil

Nyhet   •   feb 25, 2015 21:41 CET

Denne uken er hele skiskytterlandslaget i Trysil på siste treningssamling før VM i Kontiolahti, Finland.

Går for gull i stafetten

VM i Falun er godt i gang for langrennsløperne, og samtidig forbereder en annen gjeng seg på sitt nært forestående VM. Hele den norske skiskytter-troppen ankom Trysil mandag og skal være her helt til de reiser videre til VM i Finland på søndag.

- Denne samlingen handler for det meste om å holde fokus og gjøre siste finpuss før det braker løs i Kontiolahti. Forventningene mine til VM er ganske åpne, men jeg satser på gull i mix-stafetten, sier Tarjei Bø, som skal gå mix-stafetten sammen med lillebror Johannes Thingnes Bø.

Både Emil Hegle Svendsen og Ole-Einar Bjørndalen har valgt å stå over mix-stafetten. Svendsen har vært forkjølet i det siste, og vil spare seg og gi alt til sprinten.

Treningsgrunnlag lagt i Trysil

Det er ikke første gang skiskytterne er i Trysil. De hadde også en treningssamling her i august.

- Ja, vi liker oss veldig godt i Trysil, selv om det var mye mygg og veldig varmt sist gang vi var her. Skiarenaen har blitt veldig bra etter at den ble pusset opp. Nå har vi også fått utforsket vinter-Trysil. Jeg ble positivt overrasket i dag når vi var ute og gikk på ski oppe på fjellet. Det var jo langrennsløyper i alle retninger, smiler Bø.

Idrettssjef Per Arne Botnan er også godt fornøyd med valget om å legge siste samling før VM i Trysil.

- Utrulig nok så får vi alltid være i fred når vi er i Trysil, og det er ekstra viktig nå like før VM. Her er alt tilrettelagt med hotell som ligger midt i smørøyet. Vi kan bare parkere bilen når vi kommer hit, for her er det gangavstand til skiarenaen og alle andre treningsarenaer. En ekstra bonus er nærheten til Gardermoen når vi reiser videre til Finland på søndag. Vi driver allerede å planlegger neste treningssamling i Trysil som mest sannsynlig blir på tidligsnø i oktober/november, forteller Botnan.

Skiskytterne som er klare for VM i Kontiolahti: 

Herre-laget: Ole-Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø og Lars Helge Birkeland. Henrik L´Abée-Lund var også med i uttaket, men ble syk like før pre-camp. Det er fortsatt usikkert om han får deltatt i VM i Finland. 

Dame-laget: Tiril Echoff, Synøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn, Marte Olsbu og Elise Ringen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.