Gå videre til innhold
Dansk langrennsinvasjon i Trysil

Nyhet -

Dansk langrennsinvasjon i Trysil

Dansker har i mange år valfartet til Trysil for å stå på alpinski. Nå erobrer danskene også langrennsløypene i Trysil.

Fredag 28. November kl. 09.30: Trysil-Knut Arena vrimler av folk med langrennsutstyr. Hvem er disse folkene? Snakker de dansk? Ja, det gjør de faktisk. Det er København Skiklubb som har ankommet Trysil med nesten 100 medlemmer. De skal bruke helgen sammen med Anita Moens Skiskole; teknikk-kurs, smørekurs, foredrag om hvordan man trener til renn er noe av det som står på programmet. Langrenn har blitt stort i Danmark, og det er ikke bare snakk om turlangrenn. Nei, danskene vil gå renn; Vasaloppet, Birken.

- Vi merker det godt at danskene har fått sansen for langrenn. Vi har hatt en markant økning i antall medlemmer i klubben vår, og nå er det 1400 medlemmer som driver med langrenn. Dessverre er det dårlige langrennsforhold i København, så treningen skjer stort sett på rulleski. Så må vi reise til Trysil for å få snø under skiene, forteller Jesper Erlandsen, hovedtrener i København Skiklubb.

Dansker med selvinnsikt

Det er ulike nivåer på deltakerne som har inntatt Trysil-Knut Arena. Noen har gått mye på ski, mens andre knapt har hatt snø under beina.

- Vi er vant til å ha dansker på skikurs her i Trysil. Det er flest danske kommersielle gjestedøgn i Trysil vinterstid, men det er alpinbakkene som til nå har trukket danskene til Trysil. Danskene har selvinnsikt nok til å gå skikurs – uansett nivå. Det ser ut som de adopterer dette også for langrenn. De har skjønt at man får mer ut av både alpinkjøringen og langrennsgåingen med teknikk-kurs i bunn, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Det burde flere lære av, smiler Lohne.

Perfekte langrennsforhold

Klubben kunne nok ikke valgt et bedre tidspunkt å legge langrennskurset sitt på. På en uke har vinteren kommet til Trysil. Det knitrer i ”trikkeskinner” og trærne lager hvite rammer rundt langrennsarenaen.

- Vi var bekymret i forrige uke om hvordan det skulle bli med kurset vårt når det var så lite snø. Vi har fulgt med på webkamera fra arenaen hver dag, og lykken var stor da vi så at det kom masse snø, kulde og snøkanonene satte i gang. Vi har hørt mye fint om Trysil og langrennsforholdene her fra Anita Moen, og de står virkelig til forventningene. Jeg tror vi kommer til å få ei perfekt helg, og legge et godt grunnlag for kommende sesong, smiler Erlandsen.

Stor skihelg

Det er duket for en stor skihelg i Trysil denne helgen. Alpinanlegget åpner lørdag, og det er over 40 km med langrennsmuligheter i Trysil akkurat nå. Trysil-Knut Arena har fine forhold både for langrenn og skiskyting. Fra Skihytta finner man over 3 km med perfekte langrennsspor. Ole G-vegen har 4 km med klassisk spor, i tillegg til fine skøyteforhold. På østsiden av elven, ved Ås, er det kjørt opp over 40 km med skøytespor.

Følg med her for siste langrennsoppdateringer fra Trysil: http://iskisporet.no

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge