Gå videre til innhold
Snart braker årets jentehelg på Trysilfjellet løs når 5000 jenter deltar på Trysilrypa. Foto: Hans Martin Nysæter
Snart braker årets jentehelg på Trysilfjellet løs når 5000 jenter deltar på Trysilrypa. Foto: Hans Martin Nysæter

Pressemelding -

5000 jenter til årets jubileumsutgave av Trysilrypa

I år er det 20 år siden Trysilrypa ble arrangert for første gang, og arrangement har vokst seg til Norges største terrengløp- og marsj for damer. 5000 damer er forventet å innta Trysilfjellet 6. til 8. september.

Trysilrypa, som i 2000 het Fjellrypa, var et arrangement som skulle trekke folk til fjellet i en periode hvor det var lite gjester i Trysil. I dag er Trysilrypa et av de største, og viktigste arrangementene til Trysil.

- Vi er utrolig stolte og glade for at vi har klart å bygge et slikt fantastisk arrangement som Trysilrypa er. Vi startet med 100 deltakere, og i år kan vi nå deltakerrekorden vår som er på 5300 damer. Selv om sykkelsatsingen vår har gjort at sommeren og høsten har vokst veldig i Trysil, så er fortsatt Trysilrypa et viktig arrangement for oss, både fordi det fyller senger, men også for det gir penger i kassa til idretten i Trysil, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Jubileumskonsert med Postgirobygget

I år blir det ekstra markering av Trysilrypa når det populære jentearrangementet fyller 20 år.

- Vi skal selvfølgelig feire litt ekstra i år siden vi har jubileum, forteller Gedde Enberget, som er arrangementsansvarlig. Det blir stor konsert med Postgirobygget, som snart er utsolgt. Hvis man vil sikre seg billett til denne konserten må rypene gjøre det nå. I tillegg blir det flotte goodiebager og t-skjorter til alle. Årets deltakere skal i aller høyeste grad få være med på jubileumsfesten vår.

Terrengløp blir mer og mer populært

Selv om det er flest deltakerne går fjellmarsjen under Trysilrypa, så er terrengløpet i vekst. De tidligere årene har det vært omtrent 200 deltakere på terrengløpet, hvor man enten kan velge en 6 eller 13 kilometer lang løype.

- Terrengløp er blitt populært, og det merker vi også for Trysilrypa. Det er flere og flere som velger å løpe under Trysilrypa. I år lander vi kanskje på 300 løpere. Traseen er veldig fin nå, så jeg ser ikke bort i fra at årets løp kan gi løyperekorder, smiler Enberget. Det er fine premier i løpsklassen. Hvis du klarer løyperekorden kan du ta med deg hele 3.500,-.

Kommer tilbake år etter år

Trysilrypa er for mange årets jentetur, og flere av deltakerne kommer tilbake år etter år. Et gjennomtenkt program og et magisk høstfjell gjør at rypearrangementet har klart å opprettholde deltakerantallet de siste årene.

- Vi kjenner faktisk til flere store jentegjenger som i år skal delta på Trysilrypa for tjuende gang. Vi mener det sier ganske mye om hvor viktig dette arrangementet er for mange. Da samles jentegjengen på det magiske høstfjellet, og de er aktive hele helgen, også på fredagen hvor de kan gå en guidet fjelltur eller prøve rafting på elva, forteller Enberget.

Trysilrypa er et idrettsarrangement som eies av Destinasjon Trysil. Nybergsund IL er teknisk arrangør, men det er flere andre idrettslag i Trysil som er involvert under Trysilrypa. Totalt er 250 mennesker i sving fra onsdag til søndag under arrangementet. Trysilrypa ga i fjor omtrent 1 millioner kroner i dugnadsbidrag til idrettslag i Trysil.

For mer informasjon, ta kontakt

Gedde Enberget, ansvarlig for Trysilrypa, telefon 41 44 85 60 eller e-post: geddetelemark@gmail.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge