Gå videre til innhold
Pål Trøan Aune ble vinner av årets Coop Trysil Rulleskisprint. Foto: Andreas Fausko/Trysil
Pål Trøan Aune ble vinner av årets Coop Trysil Rulleskisprint. Foto: Andreas Fausko/Trysil

Pressemelding -

Aune vant Coop Trysil Rulleskisprint igjen!

Værgudene var ikke på Trysils side i kveld da det åttende Coop Trysil Rulleskisprint ble arrangert i Trysil sentrum. Men på startstreken stod de beste langrennsløperne i Norge, og slikt blir det god stemning av. Det ble kjempen Pål Trøan Aune som sikret seg seieren i år igjen.

- Jeg er godt fornøyd med seieren i dag! Jeg hadde håpet å få til en god fight med Johannes, men han ødela jo staven, sa Pål Trøan Aune etter målgangen. Selv om været ikke var noe særlig, så er det alltid kult å være i Trysil. Man blir tatt godt imot, og det er god stemning her.

Northug fikk «wildcard» til A-finalen

Petter Northug fikk et «wildcard» til A-finalen, men klarte ikke å stille opp mot sine tidligere lagkamerater.

- Jeg kunne ha vunnet, men jeg ville ikke ødelegge selvtilliten til de andre løperne nå foran sesongen, smilte Petter Northug.

Petter Northug har gått rulleskisprinten i Trysil siden oppstarten, og mange lurte på om det var siste året for han i Trysil.

- Jeg trives godt her, så hvis jeg blir invitert igjen så kommer jeg tilbake til Trysil, sa Northug.

Verdens største sommerskiskole i Trysil

Tidligere på dagen hadde han og resten av langrennsguttene vært og hilst på ungdommene på Trysil Sommerskiskole, som har hatt 350 elever i Trysil på to uker.

- Det gror bra i norsk langrenn om dagen. Det har blitt en trendsport. Og langrenn har utviklet seg til at det har blitt veldig populært. Det er kult at barn synes det er kult med langrenn. Klæbo som alle ser opp til, det betyr veldig mye for sporten, sa Northug.

Resultater for Coop Trysil Rulleskisprint 12. august 2019:

1. Pål Trøan Aune

2. Stian Berg

3. Erik Lippestad

4. Simen Hegstad Krüger

5. Hans Christer Holund

6. Johannes Høsflot Klæbo

7. Even Northug

8. Petter Northug

For mer informasjon, ta kontakt med:

Svein Skarpmo, rennleder Coop Trysil Rulleskisprint, telefon 928 83045 eller e-post: svein@hallotrysil.no.

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig Destinasjon Trysil +47 46 82 66 74
Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge