Følg Destinasjon Trysil

Britene inntar Trysil

Pressemelding   •   feb 18, 2015 06:19 CET

På kort tid har Trysil hatt en eksplosjon i antall engelske vintergjester. Denne uken er det like mange engelskmenn som nordmenn på de to store resort-hotellene i Trysil, en økning på 86 prosent.

Vinterferien er i full gang, og denne uken skulle det være den store norske-uka i Trysil. Men noe har skjedd. Britene har inntatt Trysil!

- Vi har kun jobbet med det engelske markedet i to år gjennom samarbeidsprosjektet ”Norway Home of Skiiing”. Dette har gitt resultater, for nå ser vi en kolossal økning i antall engelskmenn som kommer til Trysil, hele 43 % opp totalt i antall gjestedøgn sammenlignet med vinterferien i fjor, forteller Turid Backe-Viken, markeds- og eventansvarlig i Skistar Trysil.

Velger Trysil fremfor Alpene

FjellNorge og Trysil som vinterprodukt er blitt markedsført og solgt inn til engelskmenn som et fullgodt alternativ til Alpene de siste to årene. Interessen hos britene handler blant annet om et snøsikkert Trysil som er tilrettelagt for familier. I tillegg har to nye, store resort-hotell i Trysil vært med på gi engelskmenn det de vil ha når de er på skiferie.

- Engelskmenn vil helst bo på hotell. De vil ha komfort og virkelig kose seg og slappe av i sin vinterferie. Hotellene våre, Park Inn og Radisson Blu i Trysil, har en historisk økning fra i fjor på 86 prosent i antall engelskmenn nå i vinterferieuken. Det er faktisk like mange engelskmenn som nordmenn på hotellene denne uken, forteller Pontus Åkesson, hotelldirektør for Radisson Blu Resort Trysil og Park Inn Trysil Mountain Resort.

Familievennlig og tilrettelagt

Engelskmenn er kjent for å være kvalitetsbevisste. De har valfartet til Alpene i alle år, så skiferie er ikke noe nytt fenomen for dem.

- Vi merker at britene som kommer hit vet hva de vil ha. Mange blir positivt overrasket når de kommer hit og ser hvor tilrettelagt og familievennlig både hotellene og skianlegget er. Her ligger familieaktiviteter og skiskole ”midt i smørøyet”, og ikke utenfor skianlegget slik det ofte gjør i Alpene. Hotellene har alle fasiliteter med restauranter, spa og basseng. De når 30 serveringssteder i Trysilfjellet med ski på beina. Og ikke minst, det er også enkelt for dem å komme hit med fly til Oslo Lufthavn og buss til Trysil. Bil trenger de ikke mens de er i Trysil, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Klare for flere internasjonale gjester

For Trysil er dette en viktig og interessant utvikling, også sett i lys av arbeidet med den nye flyplassen i Sälen, som er fundamentert nettopp på et europeisk marked på 200 millioner mennesker et par timers flytur unna.

- Det engelske markedets inntok i Trysil er nok bare begynnelsen. Vi skal være rigget og klare for å ta i mot flere internasjonale gjester fra desember 2017, når Scandinavian Mountains Airport etter planen skal åpne, midt mellom Trysil og Sälen, sier Lohne.

Fakta

- «Norway Home of Skiing» ble dannet for fire år siden av destinasjonene Hemsedal, Geilo og Beitostølen. Målet var å få flere skiturister til Norge via Leirin Flyplass. Nylig har også Oslo Vinterpark og Trysil blitt med i samarbeidet på grunn av nærheten til Oslo Lufthavn.

- I uke 8 er det 4626 engelske gjestedøgn i Trysil, kontra 3187 i fjor på samme tid.

- Engelskmenn har også booket påsken i Trysil, her ser vi en økning på 380 % i antall gjestedøgn sammenlignet med påsken i fjor.

- Det er 1 million skiturister i England. De som kommer til Norge kommer med fly via London.

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, markeds- og eventansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071 eller e-post: turid.viken@skistar.com.

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.