Gå videre til innhold
Markedsrådet i Trysil jobber tett sammen med produsent og regissør av nye Fjols til fjells. Foto: Ola Matsson
Markedsrådet i Trysil jobber tett sammen med produsent og regissør av nye Fjols til fjells. Foto: Ola Matsson

Pressemelding -

Fjols til fjells endelig i gang!

Fjols til fjells har fått «grønt lys» og nå er planleggingen frem mot innspilling av nye Fjols til fjells i Trysil i full gang. Innspillingen er satt til mars 2019.

Onsdag var Stig Hjerkinn Haug, produsent av Fjols til fjells og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio, tilbake i Trysil, sammen med regissør Petter Holmsen og medprodusent Kjetil Omberg. Denne gang med glade nyheter om at nyinnspillingen av Fjols til fjells har fått «grønt lyst» og at finanseringene på 25 millioner kroner er på plass. Det betyr at filminnspillingen begynner i Trysil 15. mars 2019.

- Det har aldri vært noe tvil om vi skulle få til dette. Men det er veldig greit å ha alt i orden slik at vi nå kan begynne på alvor. Nå er også regissør på plass, og vi er ekstremt stolte av å ha fått med oss Petter Holmsen inn på regi. Petter jobbet sist sammen med Harald Swart på 12. Mann, og i vår har han hatt regi på TV Norges nye komiserie Oljefondet som kommer til høsten, forteller Stig Hjerkinn Haug.

Når virkeligheten overgår fantasien

Nyinnspillingen av den gamle klassikeren Fjols til fjells skal fortsatt dreie seg om Poppe, men han er nå Front Desk Manager på et høyfjellshotell i Trysil. Manus er under utvikling, men etter flere studieturer til Trysil begynner historien å forme seg.

-Nå har vi sittet en hel formiddag og mesket oss i historier fra reiselivet i Trysil, forteller Hjerkinn Haug. – Vi har hatt en liten workshop med åtte personer fra driftsavdelingen i Skistar, det var til sammen 270 års erfaring i det rommet. De har fortalt historier hvor virkeligheten overgår fantasien. Det er akkurat det vi trenger for å få et så godt manus som mulig, ler Hjerkinn Haug. – I løpet av kort tid vil manuset bli ferdigstilt, og så leter vi parallelt etter de beste skuespillerne fra Norge og Sverige. Disse vil blir presentert mot vinteren.

Mye jobb i vente

Markedsrådet i Trysil fungerer som styringsgruppen mot filmprosjektet, som i veldig stor grad skal handle om Trysil og den moderne påskeferien på fjellet.

- Nå gleder vi oss veldig. Det blir en spennende vinter med mange forberedelser og en intens periode når filmen skal filmes hos oss i tre uker. Vi håper og tror at dette blir noe både gjester og lokalbefolkningen kan ta del i, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071 eller e-post: turid.viken@skistar.com, Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com eller Stig Hjerkinn Haug, produsent av Fjols til fjells og daglig leder i produksjonsselskapet Stig og Stein Studio på telefon 480 03 333 eller e-post: stig@stigogstein.no. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge