Gå videre til innhold
Skuespiller Herbert Nordrum (t.v.) og regissør Petter Holmsen (t.h.) er fornøyd med innspillingen i Trysil så langt. Foto: Ola Matsson
Skuespiller Herbert Nordrum (t.v.) og regissør Petter Holmsen (t.h.) er fornøyd med innspillingen i Trysil så langt. Foto: Ola Matsson

Pressemelding -

​Fjols til Fjells spilles inn i Trysil nå

Storfilmen Fjols til Fjells spilles inn i Trysil i hele mars. Store skuespillere fra hele Skandinavia står på rollelisten. Og hele Trysil-samfunnet stiller opp.

Fjols til Fjells fra 1957 er Norges fjerde mest sette kinofilm gjennom historien. Og den handler om noe veldig mange nordmenn har et forhold til, både den gang og i dag: påskeferien. I dag har mye skjedd i påskefjellet, og i Trysil, på Norges største skisted, finner man en herlig blanding av folk fra ulike nasjonaliteter, som bor på alt fra resorthotell til tradisjonelle hytter med utedo.

- Vi tror på det komiske i denne sammenhengen, og vi skal lage en hjertevarm, skandinavisk komedie i Trysil, inspirert av klassikeren Fjols til Fjells, forteller regissør Petter Holmsen. Filminnspillingen har gått kjempefint. Vi har hatt en fantastisk tid i Trysil så langt, med alt fra strålende påskesol til snøstorm.

«Hele» Trysil involvert

Det er mange i Trysil som har bidratt og vært involvert i filmproduksjonen så langt. Foreløpig har mange hundre statister fra Trysil stilt opp både som kokker, resepsjonister, skiturister og mange flere roller. Lokale aktører som Skistar, Destinasjon Trysil, Radisson Blu Trysil, Trysil kommune, fylkeskommunen og Sparebankstiftelsen har også vært med å investere 10 prosent av filmens budsjett på 25 millioner kroner.

- Det har vært mye jobb både i forkant av produksjon, og ikke minst nå under innspillingen. Vi prøver å bistå så mye vi kan med å frakte skuespillere og utstyr rundt i skianlegget på en slik måte at det ikke går utover gjestene våre. Og så har vi selvfølgelig stilt opp som statister. Men vi håper, og tror, at det blir verdt det når filmen har premiere i februar 2020, smiler Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil. – Vi gjør dette for å styrke synligheten til Trysil i Skandinavia, og vise at Trysil har hatt en enorm utvikling de siste 50 årene. Fra en liten skogkommune til et stort internasjonalt reisemål.

- Vi er helt imponert over, og veldig glad for, all den hjelpen vi får her. Trysil er som et lite Hollywood, her har vi alt vi trenger for å kunne lage film både i form av lokasjonen og bistanden, forteller regissør Holmsen.

Hva handler Fjols til Fjells om

Fjols til Fjells spilles i sin helhet inn i Trysil, blant annet i skianlegget og på Radisson Blu Mountain Resort & Residences. Filmen handler om den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonen Poppe som brått og uventet må ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart et spinnvilt kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser. Herbert Nordrum kler rollen som Poppe, sammen med et stjernelag av skuespillere som Anette Hoff, Nils Vogt, Janne Formoe, Christian Skolmen, Bjarte Hjelmeland og svenske Hedda Stiernstedt.

- Dette er galskap, og norsk humor på sitt beste, sier skuespillere Janne Formoe, som er på plass i Trysil. Jeg tror de fleste nordmenn med respekt for seg selv har vært på påskefjellet en eller annen gang, og vet hva det betyr. Det ligger liksom i den norske folkesjelen å være god og glad i å gå på ski.

Fakta om filmen

Produksjonsselskap: Stig og Stein Studio

Produsent: Stig Hjerkinn Haug

Premiere: 21. februar 2020

Regi: Petter Holmsen

Manus: Karsten Fullu

Kinodistribusjon: Nordisk Film

Cast: Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt, Anette Hoff, Nils Vogt, Nader Khademi, Christian Skolmen, Janne Formoe, Bjarte Hjelmeland, John Emil Jørgensrud, Eirik Risholm Velle, Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch, Maria Stavang m.fl.

For mer informasjon, ta kontakt med

Turid Backe-Viken, salgs- og markedsansvarlig i Skistar Trysil, telefon 992 80 071/e-post: turid.viken@skistar.com, eller pressekontakt for Fjols til Fjells: Kjersti Vikør, telefon 95 91 06 5/e-post kjersti.vikor@kulturmeglerne.no

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge