Gå videre til innhold
Det er fortsatt godt med snø i skianlegget i Trysil. Foto: Ola Matsson/SkiStar Trysil
Det er fortsatt godt med snø i skianlegget i Trysil. Foto: Ola Matsson/SkiStar Trysil

Pressemelding -

Går mot en normalpåske i Trysil

Påskeferien står for døren, og i Trysil er optimismen stor. Konserter og andre påskearrangement er tilbake, sengene fylles opp og snøen er fortsatt god.

Etter to år preget av pandemi er Trysil endelig klar for en «normalpåske». Før pandemien hadde Trysil opp mot 60.000 gjester i påsken. Nå er sengene igjen i ferd med å fylles opp i følge bookTrysilonline.

- Vi har hatt god respons på siste halvdel av påsken. Der er det kun igjen noen få enheter. Og da vet vi av erfaring at det er ett tidsspørsmål før det blir fullt fra torsdag, forteller Jan Terje Ås, daglig leder i bookTrysilonline. - Men for de som ønsker mye for pengene er det jo gode muligheter fra torsdag uke 14 og inn i første halvdel av påskeuka.

Flest nordmenn i Trysil

Trysil hadde 80 prosent utenlandske gjester før koronapandemien. I vinterferien var endelig de utenlandske gjestene tilbake, til stor glede for aktørene i Trysil. Årets påskeferie derimot domineres av nordmenn.


- Vi opplever nok i stor grad at dette blir en norsk påske, men det er gledelig å se god respons fra gjester i England, Tyskland, Danmark og Finland, sier Ås.

Gode skiforhold i påsken

I følge SkiStar har det aldri blitt produsert så mye snø som i år. Kalde netter gjør at snøen holder seg godt, så skiforholdene til påsken er sikret.

- I Trysil er det fine forhold i bakken. Snødybden er på over 70 cm. Tidligski onsdag til lørdag gir muligheter for veldig bra skikjøring i påsken, og Valleaktiviteter og konserter skaper liv og røre. Alt ligger til rette for en finfin påske og herlig vårskikjøring siste del av sesongen, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.

Mye bedre enn hva vi hadde turt å håpe på

På skiskolen til Trysilguidene er 90 skilærer på plass i påsken, og det er mange svensker og dansker som allerede har booket skiskole påskeuken.

- Etter en katastrofeinngang på det nye året kan vi snart se tilbake på en helt fantastisk sesong. Denne sesongen ble mye bedre enn hva vi kunne drømme om, forteller Eva Ruder, daglig leder i Trysilguidene. – Vi har en god blanding av internasjonale gjester som har booket skiskole i påsken.

Seterrock med 3000 gjester

I Trysil er påskeprogrammet tettpakket. For mange påskegjester i Trysil er Seterrock høydepunktet, som i år kan skilte med artister som Ruben og Hedda Mae.


- Det er tre år siden sist vi arrangerte Seterrock på Knettsetra. Nå gleder vi oss veldig til vintersesongens høydepunkt, forteller Bjarte Wigdel, daglig leder på Knettsetra. - I påsken er det fullt kjør hos oss hver dag, men det topper seg under konsertene torsdag, fredag og lørdag hvor det er over 3.000 gjester inne på området som hygger seg til musikken.

I tillegg til Seterrock har snømannen Valle sitt eget program for barna gjennom hele påsken, det blir NM i freeski, det er ski- og produkttester, Pur vinterglede kommer til Trysil og det samme gjør Barnas skileker.

Skisesongen i Trysil varer til 24. april. Sesongen avsluttes med Trysilsmellen hvor det blir aktiviteter og konserter både på fjellet i Trysil sentrum.

For mer informasjon, ta kontakt med: 

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, på telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge