Gå videre til innhold
Skikjører Anders Backe har vært i Trysil sammen med hele familien i sommer. Foto: Jonas Sjögren
Skikjører Anders Backe har vært i Trysil sammen med hele familien i sommer. Foto: Jonas Sjögren

Pressemelding -

Besøksrekord i Trysil – unikt sykkelprodukt trekker stadig nye gjester

Trysil har for syvende året på rad en økning i antall sykkelgjester. I fellesferien har trafikken på sykkelstiene i Gullia økt med 21 prosent.

En kombinasjon av at nordmenn også i år har prioritert Norges-ferie, samt at Trysil holder sin posisjon med et sykkelprodukt som er unikt i Nord-Europa gjør at Trysil kan skilte med nok en rekordsommer.

- Nordmenn utgjør 93 – 95 prosent av de kommersielle overnattingsdøgnene i juli, og resterende er danske og svenske gjester. Vi hadde naturlig nok færre dansker gjester i Trysil i sommer sammenlignet med fjoråret, men noen flere svensker gjester, sier Sanaker Lohne.


Suksess for Norges største pumptrack
Sykkel er den klart sterkeste reiseanledningen for Trysil om sommeren. Det er særlig de tilrettelagte sykkelstiene i området Gullia som har trafikkøkning.


- Vi ser at familier setter stor pris på de barnevennlige sykkelstiene- og parkene, forteller Sanaker Lohne. – Den nye pumptracken vi åpnet til fellesferien ble en umiddelbar suksess, og har over 33.000 innpasseringer i juli.

Trysil melder også at andre aktiviteter som klatrepark, golf, rideturer og rafting har økning i sommer.


Flere arrangement i høst
Flere store og små arrangementer er et ekstra trekkplaster for fjellturistene utover høsten.

- Vi går en spennende høst i møte. Kommende helg er det hele fire arrangementer i Trysil. I sentrum kan man lørdag 14. august være med på elvearrangementet «Ta sjansen», det blir terrengløp i Østby, i Gullia blir det et spektakulært sykkelshow når Norges beste utforsyklist Brage Vestavik invitere sykkelvenner for å konkurrere i B-RAGE. På søndag er det de minste syklistene sin tur under Woom Kids Cup, forteller Sanaker Lohne. – Senere i september skal vi arrangere Trysilrypa med 3000 damer i høstfjellet, og det blir flere sykkelarrangementer utover høsten. Se alle av høstens arrangementer i Trysil. 


Koronautfordringene fortsetter

Til tross for en god sommer merker reiselivet i Trysil fortsatt konsekvensene av koronapandemien.

- Den store utfordringen fremover for reiselivet i Trysil blir å få tilbake internasjonale gjester, spesielt fra Danmark og Sverige, da disse markedene også kommer midtuke og utenom de norske fellesferieukene, sier Sanaker Lohne. – Konferansegjestene har også uteblitt i pandemiperioden. Der ser vi en liten bevegelse utover sensommeren og høsten, men da i mindre grupper. Vi tror mange bedrifter nå har stort behov for å gjøre sosiale samlende aktiviteter for de ansatte og har tro på at dette markedet bedrer seg fremover.

For mer informasjon, ta kontakt med
Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge