Gå videre til innhold
Adrian Tell imponerte dommerne under B-RAGE Invitational i Trysil. Foto: Gisle Johnsen
Adrian Tell imponerte dommerne under B-RAGE Invitational i Trysil. Foto: Gisle Johnsen

Pressemelding -

Spektakulært sykkelshow da Norges beste freeridesyklister konkurrerte i Trysil

Norges beste freeridesyklist, Brage Vestavik, inviterte 13 syklister for å konkurrere i en freeridekonkurranse i Trysil lørdag 14. august. Kun 200 publikummere fikk oppleve et sykkelshow under B-RAGE Invitational som tok pusten fra de fleste. Brage selv stakk av med seieren og holder på tittelen som den ultimate sykkelviking.

Den dobbelsvarte løypa B-RAGE var første arena da Trysil arrangerte B-RAGE Invitational lørdag ettermiddag. Rytterne syklet element for element nedover løypa. De ble både luftige svev og frontflips, sykkeltriks som mange blant publikum aldri hadde sett før. Adrian Tell var dagens råeste med blant annet en 360 grader fra startrampen til B-RAGE.


- Dette er utrolig gøy, sa Adrian Tell under konkurransen. – Trysil har jo fått opp denne løypa B-RAGE som er helt konge å sykle. Det er en freerideløype, men den har noen hoppelementer som passer meg perfekt. Så da kan jeg få vist frem litt for publikum. Det er moro.


Neste konkurransearena var satt til Twin Peaks, en parallellslalåmløype, hvor to og to deltakere kjørte om beste tid. Til slutt skulle vinneren kåres ved en pumptrackduell, hvor også beste tid ga poeng.


Dommerne fikk den vanskelige jobben med å kåre vinnere basert på høyeste hopp, beste triks, beste tid og stil, sammenlagt fra de tre ulike arenaene. Vinneren ble Brage Vestavik selv med en knapp seier foran Adrian Tell som fikk andreplassen. Robin Dolve fikk en god tredjeplass.


- Dette er så sjukt rått. Alle deltakerne dro på og ga publikum et helt vilt show, sa en veldig fornøyd Brage Vestavik etter konkurransen. - Dette må vi gjøre igjen. 

Trysil fikk mye skryt fra deltakerne under konkurransen. Det at Trysil tilrettelegger for sykling både for familier og de råeste syklistene trekkes frem som helt unikt.


- Det er fantastisk at vi endelig fikk gjennomføre denne konkurransen. Dette har vi planlagt i over et år, sa leder i Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. - Vi har fått med oss noen av de beste syklistene i Norge, og de har gitt publikum et helt fantastisk show. Det disse gutta har gjort i dag inspirere den neste generasjon syklister. Det er det B-RAGE og denne konkurransen handler om – å spre sykkelglede. Neste år håper vi at vi kan kjøre konkurransen med internasjonale syklister og enda flere publikummere.

Deltakere under B-RAGE Invitational lørdag 14. august:

1. plass: Brage Vestavik
2. plass: Adrian Tell
3. plass: Robin Dolve
4. plass: Sindre Harbak
5. plass: Ole-Herman Bergby
6. plass: Simen Smestad
7. plass: Elias Stubergh
8. plass: Anir Bråten
9. plass: Frikk Hess-Bolstad
10. plass: Vetle Sørby
11. plass: Albin Littorin-Sandbu
12. plass: Michael Cook
13. plass: Atle Laakso
14. plass: Magnus Slinger Sørli


For mer informasjon, ta kontakt med:

Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge