Gå videre til innhold
Brage Vestavik går høyt under fjorårets B-RAGE Sessions. Foto: Ola Matsson
Brage Vestavik går høyt under fjorårets B-RAGE Sessions. Foto: Ola Matsson

Pressemelding -

Noen av verdens beste syklister kommer til Trysil

2. til 4. september tar downhill- og freeridekongen Brage Vestavik med seg noen av verdens råeste syklister for å kjøre show og konkurranser under B-RAGE Sessions i Trysil Bike Arena.

Det er andre året på rad Trysil arrangerer sykkelkonkurransen B-RAGE Sessions. I fjor var det kun 200 som fikk med seg dette i forrykende sykkelshowet på grunn av koronabegrensninger. I år blir det nærmere 500 tilskuere. Arrangementet er nesten utsolgt.

- Vi er veldig glade for at vi i år kan invitere med oss enda flere på denne sykkelfesten i Trysil, sier Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena og arrangementsansvarlig for B-RAGE Sessions. – I tillegg til flere tilskuere vil vi år ha med noen av verdens beste freeridesyklister i konkurransen. Fra stallen til GT Bicycles kommer Franske Eliott Lapotre, David Lieb fra USA og Joey Gough fra Storbritannia, og de kommer garantert blir å levere i Trysil.

Damene drar på!

- I år har vi også med hele syv damer som skal konkurrere under B-RAGE Sessions. Det er helt rått at damene kommer og viser at også de kan dra på, sier Norderhaug.

De seks damene som skal konkurrere under B-RAGE Sessions er 41 år gamle Joey Gough som er en legende i sykkelmiljøet. I tillegg deltar Henriette Bryhn, Ingrid Lonar, Hilde Stredet, Marte Eide, Maria Dahlberg og Marie Bøe fra Norge.

Brage Vestavik lover et spektakulært show

Brage Vestavik gleder seg ekstra mye til denne helgen. Han har selv designet og vært med å bygge den dobbelsvarte sykkelstien B-RAGE, hvor hovedkonkurransen skjer på lørdag. Han har også selv plukket ut deltakerne til konkurransen, og sier følgende om noen av dem.

- Adrian Tell lager alltid show og Anir Braaten går høyest. Og så gleder jeg meg veldig til å se hva GT-syklistene stiller opp med, og ikke minst se damene ned løypa! Jeg gleder meg skikkelig til å sykle med alle sammen, sier Brage Vestavik.

Det er også delt ut wildcards for B-RAGE Sessions. Deltakerne har kvalifisert seg med å dele filmer av seg selv, som Brage selv og Blur Media har gått gjennom. To av wildcardsene som er bekreftet går til Isak Prange og Oscar Bengtsson.

Har gjort forbedringer i løypa

Vestavik har i år gjort en forlenging av sykkelløypa B-RAGE, sammen med kompisen og den habile stibyggeren Henrik Ulleland. Der blir det det sykkelshow på slutten av konkurransen.

-Folk bør komme til B-Rage løypa på lørdag. Det nye hoppet i bunn blir også spektakulært, forteller Vestavik.

B-RAGE Sessions starter med pumptrack- og dualslalomkonkurranse på fredag kl. 18.00. På lørdag starter konkurransen i B-RAGE kl. 15.00 og så blir alle deltakerne under B-RAGE Sessions å treffe på Løkjafestivalen lørdags kveld, hvor tre lokale rockeband skal avslutte kvelden.

Årets ryttere under B-RAGE Sessions:

Brage Vestavik, Adrian Tell, Eliott Lapotre, Joey Gough, David Lieb, Robin Dolve, Sondre Goska, Sindre Hardbakk, Anir Bråten, Michael Cook, Magnus Slinger Sørli, Atle Laakso, Oscar Hubert, Sivert Hammerstad, Fabian Helle, Grunde Kvålseth, Henriette Bryhn, Ingrid Lonar, Hilde Stredet, Henrik Ulleland, Isak Prange, Oscar Bengtsson, Marte Eide, Maria Dahlberg, Maria Bøe, Niclas Ruud og Frank Seidel.

For mer informasjon, ta kontakt med

Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena og arrangementsansvarlig for B-RAGE Sessions på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge