Gå videre til innhold
Isak Prange (14 år) fra Trondheim imponerte med dristige hopp og kanskje dagens kuleste Hawaiiskjorte. Foto: Jonas Sjögren
Isak Prange (14 år) fra Trondheim imponerte med dristige hopp og kanskje dagens kuleste Hawaiiskjorte. Foto: Jonas Sjögren

Pressemelding -

500 tilskuere fikk et spektakulært sykkelshow i Trysil – damene imponerte

Fredag 2. og lørdag 3. september var det duket for B-RAGE Sessions i Trysil. 28 ryttere fra inn- og utlandet ga tilskuerne et show de sent vil glemme. Isak Prange (14 år) fra Trondheim imponert spesielt og fikk prisen for årets nykommer. I tillegg deltok syv damer som i aller høyeste grad leverte på høyde med guttene.

Trysil er kanskje mest kjent som en familiedestinasjon, men i helga var det eliten som regjerte på sykkelstiene. I hvert fall på den dobbelsvarte sykkelstien B-RAGE.


- Vi er veldig fornøyd med årets B-RAGE Sessions, forteller leder i Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. - Det var flere nivå opp fra i fjor, på alle vis. I år hadde vi flere internasjonale stjerner med oss, syv rå damer kjørte like hardt som guttene og det var enda flere tilskuere på plass under arrangementet.

Under B-RAGE Sessions syklet rytterne seksjon for seksjon ned sykkelstien B-RAGE, som ligger i sykkelområdet som kalles Gullia. Til slutt avsluttet de med en hoppoppvisning på den siste delen av stien, hvor et nytt hopp var bygd for anledningen.

Unge sykkeltalenter
Brage Vestavik, som er godt kjent i sykkelmiljøet etter å ha deltatt på en rekke store, internasjonale sykkelkonkurranser, hadde selv plukket ut deltakerne for B-RAGE Sessions. Og en av de som imponerte under arrangementet var 14 år gamle Isak Prange, som hadde fått et wildcard i siste liten.


- Det var helt rått å se Isak kjøre under B-RAGE Sessions. Han dro på noe helt sykt, og det var helt fortjent at han fikk prisen som årets nykommer. Det er bare å legge merke til navnet, for han kommer vi til å høre mer om, sa Brage Vestavik etter arrangementet.

Pushet grenser

En annen som hadde turen fra Trondheim var Ingrid Lonar, som opprinnelig er fra Kragerø. Ingrid hadde ikke kjørt B-RAGE før hun kom til Trysil, men det stoppet henne ikke i å gi alt.


- Lørdagen gikk over all forventning, og jeg fikk til mye mer enn jeg hadde trodd. Jeg pushet både egne og andres grenser. Det er så mange flinke og fine folk i dette miljøet og jeg gleder meg veldig til neste gang, forteller Lonar. - Vi jentene har planer om å møtes igjen for å teste mer av B-RAGE løypa. Det er en krevende, men sykt kul løype.

«En av beste stiene jeg har kjørt»

Eliott Lapotre fra Frankrike var også en av mange som gav publikum en wow-opplevelse på lørdag. Han er en av teamkjørerne fra GT Bicycles, og har syklet utallige steder i verden.


- Dette var en helt fantastisk opplevelse for meg. B-RAGE er en av de beste stiene jeg noen gang har syklet. Det var så god stemning under arrangementet, og så gøy at det var så stort aldersspenn på deltakerne, sa Lapotre. – Jeg fikk også syklet de heisbaserte sykkelstiene på søndag, og den røde stien nær heisen likte jeg veldig godt.

Mix-lag vant pumptrack-konkurransen

Fredag ettermiddag var det pumptrack-konkurranse, som også var en del av B-RAGE Sessions-programmet. Igjen imponerte unggutten Isak Prange, og vant den noe litt utradisjonelle pumptrack-konkurranse sammen med Henriette Bryhn.


Resultater fra B-RAGE Sessions lørdag 3. september 2022:

Beste triks - Sindre Hardbakk
Beste whip - David Lieb
Beste nykommer - Isak Prange
Beste vibe - Ingrid Lonar
Beste stil - Oscar Bengtson
Beste kræsj - Adrian Tell
Gikk høyest - Anir Bråthen

Årets ryttere under B-RAGE Sessions:

Brage Vestavik
Eliott Lapotre
Joey Gough
David Lieb
Nico Vink
Sondre Goska
Sindre Harbak
Anir Bråten
Michael Cook
Magnus Slinger Sørli
Atle Laakso
Oscar Hubert
Sivert Hammerstad
Fabian Helle
Grunde Kvålseth
Henriette Bryhn
Ingrid Lonar
Hilde Stredet
Henrik Ulleland
Isak Prange
Oscar Bengtsson
Marte Eide
Maria Dahlberg
Maria Bøe
Niclas Ruud
Leander Helland
William Stubergh
Amund Groven

For mer informasjon, ta kontakt med
Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena og arrangementsansvarlig for B-RAGE Sessions på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com.

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge