Gå videre til innhold
Den nye pumptracken i Trysil er hele 2.600 kvadratmeter stor. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Den nye pumptracken i Trysil er hele 2.600 kvadratmeter stor. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Norges største pumptrack åpnet i Trysil

I dag åpnet Trysils største sommernyhet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester. Allerede nå ligger det største resorthotellet 72 prosent foran bookingtallene sammenlignet med fjoråret.

Det var god stemning og mye folk til stede da Innlandet Fylkeskommune åpnet Norges største pumptrack fredag formiddag.


- Vi er imponert over det helårsdestinasjonen Trysil har klart å skape. De har bygget sykkelstier- og parker som er tilrettelagt slik at alle kan ha gleden av dem, sa Kjerstin G. Lundgård, leder i Hovedutvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune, før hun klipte snoren og sendte av gårde de første syklistene.


Populært med pumptrack i Norge
Pumptrack er nærmest blitt en folkesport, og det bygges nå slike «pumpebaner» for sykling i hele Norge.


- Vi måtte rett og slett bygge en ny pumptrack for å avlaste trafikken på den vi hadde fra før, sa Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena. – Ikke er det bare Norges største pumptrack, den er også den mest unike pumptracken med spektakulære sykkelelementer.

Sykkeltrafikken har økt med 20 prosen
t
Det er tydelig at sommergjestene har begynt å komme til Trysil.

- Vi har veldig stor tro på en god sommer her i Trysil. Det største resorthotellet vårt, Radisson Blu Resort Trysil, melder om at de ligger 72 prosent foran fjoråret når det gjelder bookinger i sommerperioden. Og vi har allerede en vekst på 20 prosent i sykkeltrafikken på stiene våre, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Fakta:

  • Pumptracken i Trysil er sommerens største investering og har en verdi på rundt 6 millioner kroner. Den er designet av franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene innen stisykling i Europa. Bygging er gjort av Trysil Bike Arena i samarbeid med Bike Solutions, Singstad Maskinering, John Galten AS og Trysilfjell Utmarkslag. Peab Asfalt har vært med å legge asfalt.
  • Trysil har siden 2013 jobbet med å utvikle en helårsdestinasjon, med fokus på stisykling om sommeren. Sykkelprosjektet er et spleiselag mellom Destinasjon Trysil, Trysil Kommune, Innlandet Fylkeskommune, Sparebank 1 Østlandet og næringslivet i Trysil. Det er hittil investert nærmere 30 millioner kroner i sykkelprosjektet.

For mer informasjon, ta kontakt med 
Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge