Gå videre til innhold
Stisykling er hovedgrunnen til at mange familier velger Trysil om sommeren. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Stisykling er hovedgrunnen til at mange familier velger Trysil om sommeren. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Nyhet -

10 tips til en aktiv sommerferie med barn i Trysil

En aktiv familieferie bør inneholde aktiviteter hvor alle kan ha det gøy. Vi har samlet 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.  

1. Sykling på sti og i sykkelpark
Trysil har bygget sykkelstier- og parker siden 2014. Det har rett og slett blitt hovedgrunnen for å legge sommerferien dit. 

De minste barna vil elske stien Lucky Ducky eller pumptracken i sykkelparken GT Bike Park. Større barn vil kanskje finne sine favoritter langt inn i Gullia, et område med over 30 kilometer bygget sykkelsti, som er gradert fra lett til avansert. I GT Pro Park får Trysil sin andre asfalterte pumptrack, som blir Norges største.


Kanskje elsykling er noe for dere? Lei elsykler til hele familien og sykle Fjellrunden, en 13 kilometer lang sti rundt fjellet. En fartsfylt og annerledes sykkelopplevelse. 

2. Adrenalinopplevelser
Familierafting er blitt veldig populært, og her kan barn helt ned i 6-årsalderen bli med på et vått eventyr i raftingbåt. Turen avsluttes med grilling av pølser ved elvekanten. 


Det er også mulig å rafte i villere stryk for barn fra 15 år, eller om dere er skikkelige "adrenalinjunkier" så kan kanskje juving være noe for dere?

3. Familievennlige toppturer
I Trysil er de fleste toppturene snille og familievennlige. Det trenger ikke å bety at man ikke får utsikt eller mestringsfølelse. Skagsvola, som er Trysils mest populære topptur, blir ofte kalte Trysils svar på Beseggen. Hva med å ta familien med og se på solnedgangen over innsjøen Engeren.  

4. Se opp for flyvende mennesker i klatreparken
Klatrepark er blitt en skikkelig feriefavoritt! I Trysilfinner du Høyt & Lavt Trysil over sykkelstiene i Gullia. Klatreparken har syv klatreløyper som passer for de som er fra 80 til over 140 cm. Siste nyhet fra klatreparken er et ni meter høyt hopp med «fritt fall». Dette er et «must» å prøve i sommer!

5. Golf, minigolf og frisbeegolf
Trysils skogsgolfbane har 18 hull, og ble i fjor kåret som Norges femte beste bane i en kåring fra leadingcourses.com. Her finner dere flotte treningsfasiliteter med eget innspills- og chiphull, puttinggreen, øvningsbunker og drivingrange med 33 matter, hvor 10 er under tak.

Mellom hull 9 og 10, er det 10 minutters obligatorisk pause. For de som ønsker, kan det nå bestilles og betales mat og drikke som står klar til deg når du kommer til klubbhuset.

Ved siden av flerbrukshuset ved golfbanen, kan både golfspillere, syklister, klatrere, ja alle, nyte en deilig lunsj eller bare slappe av med en is og kaffe. En runde terrengminigolf er morsomt for både store og små, før man begir seg ut på flere aktiviteter.

I sommer åpnes Trysils første frisbeegolfbane. Banen vil ligge i Fageråsen, mellom Høyfjellssenteret og spisestedet Fjellroa. Banen, som i første omgang får 9 hull, åpner den 17. juni. Spill på banen er gratis dersom du har eget utstyr, hvis ikke kan du leie dette på Fageråsen Handel.

6. Badeplasser
Ja, Trysil er i Innlandet, men du finner allikevel opptil flere badeplasser i Trysil. Enten du vil bade i Trysilelva, i fjellvann eller i innsjø. Det er tilrettelagt med strand, lekeplass, brygger og grillmuligheter flere plasser. Stranda i Nord-Osen er kanskje den mest populære badeplassen, med sin nesten en kilometer lange sandstrand.

7. Padling ned Trysilelva
Lei kano og følg den rolige strømmen nedover Trysilelva. Kanskje ser dere noen spennende dyr, eller vil prøve fiskelykken. Målet for turen kan være Tjønna, en liten perle en times padletur fra kanoutleien hos Trysil Hyttegrend, med både grillfasiliteter og badestrand.

Eller hva med å leie SUP (paddleboard)? På Trysil Outlet i sentrum kan du leie både SUP og redningsvest.

8. Fiske for store og små
I Trysil finner du et variert fisketilbud for alle i familien. Trysilelva og Ljøra er to elver som er kjent for sitt gode harrfiske. Vi har flere spennende småelver og sjøer med ørret. Flere vann innbyr også til et attraktivt fiske etter gjedde og abbor. Sjekk ut våre 10 anbefalte, familievennlige fiskevann!Trysil er også populært blant sportsfiskere. Med fiskeguide kommer man raskt til fiskeperlene. Da er det bare å kaste ut fluefiskestanga.

9. For dyreelskere
Hvis dere er glade i dyr er det flere aktiviteter å velge mellom. Rideturer med Trysil Hestesenter er populært og passer alle, enten du har ridd mye eller ingenting. Hvis det ikke er for varmt ute kan man kjøre egne hundevogner, eller man kan besøke hundene hos Mountain King Sledehundkennel. Hos Fjell-Huskies kan du delta på guidede turer med enten husky eller lama. Opplev skogen på en helt ny måte under Elgsafari eller beøk geitene i Bittermarka.

10. Stolpejakt
Stolpejakten er en populær aktivitet som har poppe opp på flere steder i landet. Nå er den også mulig å gå på jakt etter stolper og samle poeng i Trysil. Last ned appen Stolpejakten, finn kart i Trysil og så er dere klare for jakt. På stolpene finner dere en QR-kode som skal scannes i appen. Det er sånn du får poeng.


For mer informasjon, ta kontakt med:


Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge