Gå videre til innhold
Trysil skal ansette tre barn mellom 6 og 14 år i sommer, som skal lære voksne å leke igjen. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Trysil skal ansette tre barn mellom 6 og 14 år i sommer, som skal lære voksne å leke igjen. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Trysil overlater sjefsstolene til barn – skal lære voksne å leke igjen

Som de første i verden utlyser Trysil nå tre stillinger som Chiefs of Fun. De søker barn som skal ta over destinasjonen i sommer, og bestemme alt for èn dag. Målet med nyansettelsene er å inspirere voksne til å leke mer, noe som gir store positive helseeffekter.

Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. Alle har sittet mye inne det siste året. I tillegg ser man en økende trend med at voksne leker mindre enn før. Det vil Trysil gjøre noe med, og skal derfor få hjelp fra de fremste ekspertene på lek.


- I Trysil tar vi lek på alvor. Og hvem er de beste på det? Barna, selvfølgelig. Derfor skal vi ansatte tre barn som skal få innta sjefsstolene i sommer og overta ansvaret for nesten alt vi har å by på, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

- Vi har tidligere latt et barn være regissør og lage reklamefilm for Trysil. Vi vet hvor sprø ideene til barn kan være, smiler Sanaker Lohne. - Så vi både gruer og gleder oss. Likevel er vi helt sikre på at Trysil vil bli enda morsommere for familier å besøke etter at våre COFs har fått satt sitt preg på sommer-Trysil.

Barna inn i ledelsen

«COF vil få en sentral rolle i bedriften og være en del av vårt lederteam der strategier legges for hvordan vi skal lære voksne å leke mer.», står det i stillingsannonsen som nå ligger ute på finn.no.

En av hovedoppgavene til barna vil gå ut på å utvikle gode ideer som kan vise voksne hvordan aktivitetene, overnattingsstedene og spisestedene våre blir gøyest mulig, forteller turistsjefen. – Vi håper det er mange lekne barn der ute som vil søke på stillingene som Chiefs of Fun hos oss.

En "ansettelse" består av lek og moro, og søknadsprosessen foregår som en konkurranse der foreldre melder seg på. Barna som "ansettes" får ta med familien til Trysil i sommer, hvor alt er dekket, både overnatting, mat og aktiviteter de skal teste.

God helse gir mer moro

Bare tre av ti voksne oppnår anbefalingene om fysisk aktivitet. Blant barn er situasjonen bedre, men aktiviteten synker raskt med alderen, skriver Folkehelseinstituttet (FHI). Regjeringen la i 2020 frem en ny handlingsplan for fysisk aktivitet for å øke andel av befolkningen som møter anbefalingen om fysisk aktivitet.


- Fokus på aktivitet og bedre helse er også en av våre målsettinger i vårt bærekraftsarbeid. Som tilrettelegger for lek og aktivitet er vi opptatt av at man i felleskap skal kunne oppleve mestring og egenutvikling gjennom aktivitetene vi tilbyr. Gleden ved å gjøre aktiviteter med dem man er glad i, lykkefølelsen det gir å være ute og suget etter å utfordre seg selv er det som skal trekke folk tilbake til Trysil, sier Sanaker Lohne. - Vi har de sju siste årene bygget Skandinavias største lekeplass med stisykling som hovedattraksjon. Nå ønsker vi at enda flere skal få øyne opp for denne lekeplassen. Vi vil vise at vi er den perfekte destinasjonen for hele den aktive familien.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Destinasjon Trysil, telefon 46 82 66 74/gro@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge