Gå videre til innhold
Magic Moose er en av Trysils mest populære stier, og har hatt 65 prosent mer trafikk i sommer. Foto: Jonas Sjögren
Magic Moose er en av Trysils mest populære stier, og har hatt 65 prosent mer trafikk i sommer. Foto: Jonas Sjögren

Pressemelding -

Sommerrekord i Trysil – 20 prosent økning for sykkeldestinasjonen

Trysil har hatt en rekordsommer, til tross for at det så mørkt ut for sommerferien tidligere i år. Det meldes om at sykkeltrafikken har økt med 20 prosent, og det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, hadde flere norske gjestedøgn i juli enn i januar i år.

Mange næringsaktører i Trysil er glade for en travel sommer, selv om det bare er som et plaster på såret etter vinterens tap

- Vi hadde en god følelse i juni, men dette har overgått alle forventninger, sier en godt fornøyd turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. – Tellerne viser at vi øker med 20 prosent i sykkeltrafikk for mai til juli i år sammenlignet med fjoråret. Det er syklet over 180.000 turer på de tilrettelagte sykkelstiene i Trysil i sommer.

Sykkelgjester fra nord og sør

Sportsbutikkene melder også om en god sommer i Trysil, og på Sport Lodge`n er de 100 prosent opp på sykkelutleie sammenlignet med sommeren i fjor.

- Det er i gjennomsnitt 200 sykler på utleie pr. dag i sommer, sier Øyvind Mellum på Sport Lodge`n. – Det har vært helt sinnsykt. Vi har hatt sykkelgjester helt fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør innom butikken som har leid sykler terrengsykler til hele familien.

Tøft å måtte si nei til gjester etter å ha tapt 58 millioner kroner i vinter

På Trysil største resorthotell, Radisson Blu Resort Trysil, som ligger midt i sykkelmekka, har det vært 95 prosent norske sommerferiegjester. Resten på 5 prosent er dansker, som har økt i antall gjestedøgn med over 300 prosent.

- Vi hadde satt et selvpålagt bestillingstak i sommer, for å kunne håndtere hotellgjester på en trygg og koronavennlig måte. Midt i juli hadde vi fylt opp de 650 sengene som vi mente vi kunne, og måtte si nei til gjester som ville bo på hotellet, forteller Maria Åhgren, General Manager i Radisson Blu Resort Trysil. – Det var tøft å ikke kunne ta ut det fulle potensialet i sommer og fylle senger når etterspørselen var der, etter å ha tapt 58 millioner kroner etter koronanedstenging i mars.

Hyttefolket har vært på fjellet i sommer

Daglig leder i Kiwi Trysilfjellet, Håkon Olsen, er glad for investeringene Trysil har gjort i sykkelproduktet og andre aktiviteter om sommeren de siste årene. Han mener dette er årsaken til at så mange har valgt Trysil som reisemål i år, når alle måtte feriere i Norge.

- I mai merket vi veldig godt at hytteforbudet var opphevet. Vi hadde en økning i omsetningen med 73 prosent sammenlignet med mai i fjor, sier Olsen. - Og så har resten av sommeren vært et eventyr. I juli er vi opp 66 prosent mot juli i fjor.

Håper på en aktiv høst

Det meldes også at flere andre aktivitetsbedrifter har økning i sommer. Trysilfjellet Golfbane har 80 prosent flere golfrunder i sommer mot fjoråret, 33 prosent flere har benyttet seg av klatreparken Høyt & Lavt i Trysil så langt i år og Trysilguidene har en økning på 28 prosent på elveaktiviteter som juving og rafting i sommer mot fjoråret. Trysil fellesforening for jakt og fiske melder om 25 prosent økning i fiskekortsalget og Trysil hestesenter har i år igjen hatt en rekordsommer.

- Det er gøy at så mange har hatt en aktiv og morsom sommerferie sammen med familien i Trysil. Vi får fantastisk gode tilbakemeldinger på våre opplevelser og det er godt å se at de opplever fjellferie med mange forskjellige aktiviteter som et trygt alternativ. En stor honnør til alle som jobber i Trysil, som har stått på og håndtert dette på en veldig god måte.

– Nå er vi veldig spente på hva høsten vil bringe. Vi er optimister og tror at mange vil velge aktive høsthelger- og ferier i Trysil i år. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge