Gå videre til innhold
Flere svenske sykkelgjester til Trysil når Scandinavian Mountains Airport får sommerruter. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Flere svenske sykkelgjester til Trysil når Scandinavian Mountains Airport får sommerruter. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Scandinavian Mountains Airport blir helårs flyplass

Scandinavian Mountains Airport, som ligger 40 minutter unna Trysil, får nå også sommerruter. Det er det svenske flyselskapet BRA som i sommer skal fly fra Stockholm Bromma og Ängelholm til flyplassen på svensk siden som åpnet desember 2019.

Scandinavian Mountains Airport fikk en tøff start da koronapandemien slo til bare 2,5 måneder etter at de åpnet. Nå satses det for fullt, og flyplassen får helårlig drift fra sommeren 2021. Det er det svenske flyselskapet BRA som skal ha to flyvninger på torsdager og søndager fra 4. juli til 15. august.

- Dette er veldig gode nyheter for Trysil, sier daglig leder i Destinasjon Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. - En helårs flyplass kun 40 minutter unna Trysil passer godt med strategien vår om bygge en helårsdestinasjon.

Vil velge Trysil når de kan

Det er fortsatt usikkert når svenskene får lov å krysse grensen over til Trysil.


- Før pandemien hadde vi en god vekst i antall svenske sommergjester. Svenskene kjenner Trysil godt, så vi forventer at mange av gjestene som kommer med fly fra Stockholm og Ängelholm vil velge Trysil når de kan det, sier Sanaker Lohne.

Nærmarkedene blir viktig for Trysil etter koronaen

Trysil har hatt en solid satsing på familievennlig stisykling, et prosjekt de har investert 25 millioner kroner i de siste syv årene. Målsetningen er å bli ledende innen stisykling, og det er nærmarkeder som Norge, Sverige og Danmark som er satsingsområder. I sommer vil også Skistar, som eier skianlegget i Trysil, satse på sommeren med sitt Sport & Adventure konsept.

- Vi tror at nærmarkedene og kortere feriereiser blir enda viktigere etter koronapandemien, noe som Innovasjon Norge også fikk bekreftet i en undersøkelse de nylig gjennomførte blant turoperatører. Svenske turoperatører ser på Norge som trygt og med god plass, forteller Sanaker Lohne.

Scandinavian Mountains Airport ser lyst på fremtiden
- Det er veldig gøy at BRA velger å legge to nye sommerruter til oss. Vi har allerede et samarbeid med BRA, og jeg tror virkelig at vi, via sommersatsingen, kan utvikler vårt samarbeid året rundt, sier Gunnar Lenman, VD i Scandinavian Mountains Airport.


- BRAs målsetting om å fly helt fossilfritt innen 2030, og samme år ha sitt første kommersielle elfly i luften, er viktige puslebiter til en mer bærekraftig luftfart. At vi kan være med på denne reisen sammen med BRA føles også veldig viktig og inspirerende, sier Lenman.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Gunnar Lenman, vd i Scandinavian Mountains Airport, telefon +46 (0)76 628 96 94/gunnar.lenman@scandinavianmountains.se.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge