Gå videre til innhold
Drømmejul: Dette venter flygjestene fra den nyåpnede Scandinavian Mountains Airport. Foto: Olve Norderhaug
Drømmejul: Dette venter flygjestene fra den nyåpnede Scandinavian Mountains Airport. Foto: Olve Norderhaug

Pressemelding -

Nå åpner Scandinavian Mountains Airport

I dag innvies den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport, som ligger bare 40 minutter fra Trysil. 22. desember, 08.45, lander det første flyet med 112 julegjester fra Malmø. Klokken 10.00 samme dag kan disse allerede være på ski.

Det blir et historisk øyeblikk når de første flygjestene lander på den nye flyplassen, Scandinavian Mountains Airport, søndag 22. desember. I Trysil venter over én meter med snø, og et skianlegg som er så godt som fullåpnet.

- Dette er stort for oss, og noe vi har ventet lenge på. Vi regner med at de første flygjestene fra Scandinavian Mountains Airport er på plass i skibakkene i Trysil allerede kl. 10.00 på søndag. Så effektiv skal flyplassen og transfertiden hit være, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil og daglig leder i Destinasjon Trysil.

En moderne flyplass

I dag blir den moderne flyplassen innviet med inviterte gjester. Flyplassen forventer omtrent 35.000 reisende den første sesongen den er i drift, med gjester som skal til skianleggene på både svensk og norsk side.

- Vi gleder oss veldig til å få ta imot det første flyet her på Scandinavian Mountains Airport. Vårt mål er å tilby alle våre flygjester en hurtig, smidig og enkel passasje gjennom det nybygde terminalbygget, sier Gunnar Lenman, VD Scandinavian Mountains Airport. I morgen venter vi tre fly, fra Malmø, Ängelholm og Stockholm, og så ser vi frem til å ta imot de første internasjonale gjestene fra London Heathrow lørdag 28. desember.

Det er SAS og det svenske flyselskapet BRA som skal fly til Scandinavian Mountains Airport den første sesongen, fra fem svenske destinasjoner, fra København og Aalborg og fra London.

Fortsetter satsingen på nærmarkeder

Flygjester er ikke nytt for Norges største skisted. I dag kommer nærmere 80 prosent av Trysils kommersielle gjester fra utlandet, og en andel av disse har landet på Oslo lufthavn, og kommet med buss eller leiebil til Trysil.

- I Trysil er reiselivet en av de største næringene, som står for langt over 50 prosent av verdiskapningen og sysselsettingen. I dag bruker våre gjester mange timer for å komme til oss. Med den nye flyplassen kan vi nå 200 millioner innbyggere i Nord-Europa som kan ta seg til Trysil fra dør til dør på fire timer. Så det betyr helt klart mye for oss at vi kan fortsette å utvikle nærmarkedene, sier Sanaker Lohne.

Snørik jul

Vinteren kom tidlig i år med kulde og snø, noe som gjør at skianlegget er i fantastisk stand til jule- og nyttårshelgen. 

- Nå rigger vi oss klare til å ta imot jule- og nyttårsgjester i Trysil, enten de kommer med fly, bil eller buss. Vi har så godt som fullbookede overnattingssteder, men det er fortsatt noen muligheter for de som bestemmer seg i siste liten, forteller Sanaker Lohne.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ta kontakt med Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Gunnar Lenman, vd i Scandinavian Mountains Airport, telefon +46 (0)76 628 96 94/gunnar.lenman@scandinavianmountains.se.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 61 350 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge