Gå videre til innhold
Mye folk i sving under åpningen av Magic Moose 18. juni i år. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil
Mye folk i sving under åpningen av Magic Moose 18. juni i år. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Pressemelding -

Trysil ser lyst på sommeren – kan bli rekordsommer i år

Starten på sommeren i Trysil har vært het på mange måter. Det har vært sol, varme og bra trafikk i vår. Juli ser bra ut, hvor bookingtallene for noe av de store overnattingsaktørene i Trysil har økt med 100 prosent sammenlignet med fjoråret. Og nå kommer også danskene til sykkelbygda.

Varmebølge til tross, syklistene har inntatt Trysil og det ser ut til at turistbygda som ble så hardt rammet under koronakrisen skal få tidenes sommer.

Radisson Blu Resort Trysil er det største resorthotellet i Trysil. Det ble stengt 16. mars, og var stengt tre måneder før det åpnet igjen nå i sommer.  Foto: Ola Matsson.

- Det er veldig gøy at så mange tar turen til Trysil i sommer. Noen av de store overnattingsaktørene melder om at bookingtallene foreløpig har økt med 100 prosent i juli sammenlignet med samme tid i fjor. Vi forventer mye folk her, men så har vi også god plass, sier turistsjef i Trysil Gudrun Sanaker Lohne.

Nå kommer også danskene

Trysil har de siste årene hatt flest norske og noen svenske gjester om sommeren. Men i år inntar danskene sykkelbygda.

Danskene er godt kjent med skibygda Trysil. Nå inntar de også Trysil sommerstid. Foto: Jonas Sjögren. 

- Vi har merket bra interesse fra Danmark etter at det ble åpnet opp for at de kunne reise til Norge fra 15. juni. Allerede er 17 prosent av bookingene i juli fra danske gjester. Til sammenligning var den danske markedsandelen i juli i fjor på 3 prosent, forteller Sanaker Lohne. - Danskene har Trysil som sin skifavoritt om vinteren, men nå kommer det sykkelglade folket til oss også om sommeren. Det er vi veldig glade for.

Men turistsjefen er ikke bekymret for at Trysil skal bli fullbooket i sommer.

- Vi er rigget til å ta imot et stort volum av gjester i Trysil og har lang erfaring fra vinteren. Vi har jo 28.500 senger her, og er vant til å ha mye gjester på besøk. I tillegg har Trysil store arealer og mange aktiviteter og spisesteder som vi kan spre gjestene våre på. Vi er opptatt av at det skal føles trygt å besøke oss, også denne spesielle sommeren, sier Sanaker Lohne. – Derfor har vi forberedt oss godt i forhold til smittevern sammen med kommuneoverlegen i Trysil. 

Ny trend – bestiller aktiviteter før de reiser på ferie

Det er ikke bare overnattingsaktørene som merker den store interessen for Trysil i sommer.

Familierafting er en populær aktivitet å gjøre i Trysil om sommeren. Foto: Johan Andersson. 

- Flere aktivitetsbedrifter forteller at de allerede har hatt en økning i antall gjester sammenlignet med fjoråret. Og en ny trend er at gjestene som bestiller Trysil-ferie også bestiller aktivitetene de skal gjøre her, sier Sanaker Lohne. – Tidligere år har gjestene stort sett bestilt aktivitetene når de har vært på plass i Trysil.

Hyttefolket kommer

Trysil, som er Norges neste største hyttekommune, ser også at flere vil bruke hyttene sine i sommer. 

- Vi merker godt når hyttefolket bruker hyttene sine. De er veldig flinke til å handle lokalt, sier butikksjef i Kiwi Trysilfjellet, Håkon Olsen. – I forrige uke hadde vi en økning i omsetningen på over 50 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Vi forventer tidenes sommer, og rigger oss klare for det.

Videreutvikler sykkelproduktet

Trysil har de siste seks årene satset på stisykling som ny reiseanledning for sommeren. Det har blitt investert 20 millioner kroner i sykkelstier, noe som har vært en stor suksess.

Miss Piggy med sitt imponerende byggverk er et populært fotopunkt på sykkelstiene i Trysil. Foto: Jonas Sjögren.

- Vi har hatt en kjempestart på sykkelsesongen, med stor økning i sykkeltrafikken så langt. De første ukene hadde vi en dobling av trafikk på sykkelstiene våre sammenlignet med fjoråret, forteller Olve Norderhaug i Trysil Bike Arena. – Nå er vi i full gang med videre bygging av sykkelproduktet i Trysil, så i løpet av sommeren og høsten blir det enda mer sykkelmoro her. Sykkelheisen går hver dag i juli, og sykkelstiene er åpne 24/7. Her kan du sykle både sent og tidlig, så det er bare å ta turen til Trysil i sommer, ler Norderhaug. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge