Gå videre til innhold
Inngangsportalen til sykkelstiene i Trysil. Foto: Vegard Breie
Inngangsportalen til sykkelstiene i Trysil. Foto: Vegard Breie

Nyhet -

Den ultimate guiden til stisykling i Trysil

I sykkelanlegget i Trysil finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svart. Sjekk ut vår ultimate guide til sykkelstiene i Trysil.

Trysil har de seks siste årene hatt fokus på å bygge opp en helårsdestinasjon. Vi vil at de samme gjestene som besøker oss om vinteren skal finne like mye glede i Trysil om sommeren. Er det en ting vi vet fra vinteren så er det at hvis barna har de bra, så har foreldrene det bra. Derfor har vi utviklet et helt unikt tilbud i Skandinavia med tilrettelagte og bygde sykkelstier- og parker.

Årets sykkelsesong blir spesiell

Det forventes at sykkelstiene i Gullia skal være sesongklare fra cirka midten av mai. Det kommer an på snøsmeltingen og hvor mye vedlikehold som må til på sykkelstiene våre. Vi forholder oss selvfølgelig til myndighetenes føringer rundt koronasituasjonen, og vi vil sette i gang smitteforebyggende tiltak i sommer. 

Se også: Norges nye sommerfavoritt

Sykkelstiene som først møter deg

Det første du som syklist møter i Trysil er sykkelparker. Dette er perfekte steder å starte før man begir seg ut på stinettverket.

GT Bike Park


Her finner du en stor og asfaltert pumptrack, fire hopplinjer gradert fra grønn til svart, to grønne sykkelstier for de aller minste (Sneaky Snake og Lucky Ducky), benker for å slappe av på mens barna fortsatt gir jernet, og grillmuligheter. Nyeste tilskuddet i GT Bike Park er Twin Peaks, en parallellslalåmløype.

Gullia

Ved pumptracken i GT Bike Park finner du inngangen til Gullia - det største sykkelområdet i Trysil hvor man finner et nettverk av sykkelstier. Dette skogsområdet har ingen heisbasert sykling. De enkleste stiene kan sykles av de minste barn på nærmest hvilken som helst type sykkel. Samtidig finner stisykkelentusiastene utfordringer som gjør at de kan leke seg her i timevis. Stiene i Gullia er gradert fra grønn til svart. Her finner du over 30 kilometer med ren sykkelmoro.


Her er noen utvalgte sykkelstier i Gullia

Gradert grønn (lett, sti med ingen eller meget enkle, tekniske hindringer):

Green Fox: et naturlig startsted i Gullia. Sykkelstien er cirka 1,1 kilometer og er morsom for både små og store, og en fin plass å øve på teknikken før de blå stiene skal prøves ut.

Happy Rabbit: Etter å ha kjørt Happy Rabbit forstår du hvorfor den fikk akkurat dette navnet. Et parti med 49 kuler gjør deg hoppende glad! Dette er en enkel sykkelsti for nybegynnere, men vil også gi avanserte syklister noen utfordringer for eksempel ved å doble kulene.

Gradert blå (middels, sti med mindre tekniske hindringer):

Sweet Dreams : Selve definisjonen på en flytsti - leken og morsom både for erfarne og for deg som vil videre fra grønne stier. Cirka 1 kilometer nedover med doserte svinger. En miniversjon av sykkelstien Magic Moose (les mer om den heisbaserte sykkelstien Magic Moose under).

Rock´n´roll: En litt skjult perle, men du finner den midt i Gullia. Denne starter med et parti som ligner veldig på en naturlig sykkelsti og de utfordringer du kan møte på der. Og så avsluttes den med deilige, doserte svinger.

Sherwood Forest: Denne laaange trekloppa (eller trebro hvis du vil), innbyr til spektakulære bilder. Selv om skogen og lyset i området er helt magisk så anbefaler vi deg å konsentrere deg om å holde deg på stien.

Woodpecker: Woodpecker tar deg lengst inn i Gullia. Denne blå, avanserte sykkelstien byr på herlige kuler, hopp, lange treklopper og deilig flyt!

Rød (krevende, for viderekommende med gode tekniske ferdigheter):

French Moustache: Wall-rides, gap-hopp, smale klopper og stor fart krydret med tekniske partier. Denne stien setter dine ferdigheter på prøve. Den har fått navnet sitt etter det «Instagramvennlige» hoppet som er formet som, ja, en fransk bart.

Redneck: Er rett og slett en skikkelig kul sykkelsti for eksperter. Den er smal med hopp og utfordringer hele veien. Denne stien er 700 meter lang og ligger innerst i Gullia, som nå har blitt et stort lekeområde for erfarne stisyklister. Det er lov å rope «Yeehaa», når du sykler nedover her.

Miss Piggy: Enda lenger inn i Gullia ligger denne spektakulære sykkelstien med sitt signaturelement grisehalen, et stort treelement formet som en spiral (grisehale). Det er flere store og morsomme treelementer på Miss Piggy, blant annet vår hittil største wallride. Denne stien bør du sjekke ut dersom du har tekniske gode ferdigheter.

Svart (Veldig krevende, for eksperter med veldig gode tekniske ferdigheter):

Huckleberry: Trysils mest tekniske, bygde sykkelsti. Hvis du ikke tør å dra på over det første droppet, så bør du ikke sykle ned der! Her er det ingen «chicken lines», kun en sykkelsti for eksperter. Den er 660 meter lang og byr på store hopp, dropp, stupbratte partier og store doseringer.

Høyfjellssykling og heisbasert sykling

Magic Moose

Tar du sykkelheisen opp finner du den superpopulære flytstien Magic Moose. Dette er en 7 kilometer lang bygd sykkelsti som går fra toppen av heisen Fjellekspressen og ned til bunnstasjonen av heisen. Stien er gradert blå. Vår anbefaling er å starte i Gullia, og hvis du synes du behersker Sweet Dreams så er du klar for Magic Moose og dens 120 berms (doserte svinger).

I 2019 åpnet første del av en ny heisbasert sykkelsti som vil gå parallelt med Magic Moose. Stien heter Rolling Stones og er gradert rød. Dette vil bli et mer teknisk, heisbasert alternativ til Magic Moose. Første del starte rett etter Knettsetra og her finner du en 500 meter lang sykkelsti med hopp og noen tekniske partier.

Fjellrunden og Fjellflyten

Fjellrunden er en tilrettelagt perle. Her får du virkelig fjellfølelsen, og den kan deles med alle! Fjellrunden er en gruset sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet, 13 kilometer lang. To gode startpunkter er Skihytta og Trysil Høyfjellssenter. På høyfjellet finner du starten på Fjellflyten, en miniversjon av Magic Moose på 1,7 kilometer. Flytstien tar deg ned til høyfjellssenteret hvor du kan spise lunsj.

Tips: Lei en el-sykkel og ta runden rundt fjellet. Først fyker du opp til starten av Fjellrunden, lett som en plett. Nyt nydelig landskap i deilig og avslappende modus, og så suser du ned Fjellflyten, tilbake på Fjellrunden, ned Magic Moose og tilbake til der du leide sykkelen. Les også: Økende interesse for el-sykling

Naturlige sykkelstier

Trysil er blitt mest kjent for våre bygde og tilrettelagte sykkelstier. Men hvis du vil ha flere utfordringer og komme deg lenger bort fra folk, så kan vi friste med 100 kilometer naturlige sykkelstier. Høyfjellssykling kan du lettest komme til med å ta heisen opp. På andre siden av dalen finner man områder som de lokale stisyklistene foretrekker; Grimsåsen, Bjønnåsen og Ås. Det er noen høydemeter med tråkking opp fra sentrum, men det vil verdt slitet opp. Der finner du et utvalg av stier i forskjellige lengder og vanskelighetsgrader, både massevis av flyt og tekniske «endurostier».

Det er også mange andre steder i Trysil kommune hvor du finner fine, naturlige stier. Bittermarka ligger en kort biltur nord for Trysil sentrum og der får man herlig høyfjellssykling.

Slik finner du frem

Det skal være enkelt å være syklist i Trysil. Derfor har vi hatt fokus på merking av sykkelstier og å utvikle gode kartstasjoner. Stasjoner med oversiktskart finner du på alle nøkkelsteder i Trysil.

Laster man ned appen Singletracker får man en fin, digital oversikt over aller sykkelstier. Vil du helst bare sykle og slippe å tenke på veivalg, er det også mulig å bli med på guidede turer med Trysilguidene. De kan også vise deg skjulte perler som du kanskje ikke finner på kartet.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge