Gå videre til innhold
Familien fra Stange liker seg veldig godt på sykkelstiene i Trysil. Foto: Jonas Hasselgren
Familien fra Stange liker seg veldig godt på sykkelstiene i Trysil. Foto: Jonas Hasselgren

Pressemelding -

Norges nye sommerfavoritt - sykkelparadiset Trysil

Kortreist Norgesferie er mer aktuelt enn noensinne. Trysil er blitt en ny sommerfavoritt for mange med deres unike og familievennlige stisykling. Her kan hele familien ha det gøy, samtidig som man kan holde trygg avstand fra andre.

En komfortabel to og en halv times kjøretur nordøst for Oslo finner man skibygda Trysil, som nå også er blitt sykkelbygda. Trysil har bygget over 50 kilometer med sykkelstier gradert fra enkle til avansert, to sykkelparker og så har de i tillegg over 100 kilometer med naturstier.

- Vi har de siste seks årene satset på en ny reiseanledning for sommer-Trysil, nemlig stisykling. Vi har investert nesten 20 millioner kroner i sykkelstier - som gir mestringsfølelse, glede og kiling i magen, forteller turistssjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. - Vi hører stadig at familier blir overrasket over hvor gøy det er å sykle på stiene våre, og at barna ikke får nok av syklingen. Derfor har vi også bygget masse benker rundt omkring i sykkelanlegget vårt, slik at slitne foreldre kan få en pust i bakken, ler turistsjefen.

Turistsjefen håper at det kan åpnes opp for å feriere i eget land i sommer, slik at reiselivet i Trysil kan begynne å rulle i gang igjen.

- Jeg tror mange vil velge Trysil i sommer. Her er det mulig at hele familien kan ha det gøy, samtidig som man kan holde trygg avstand til andre. Det vil nok være et viktig argument for valg av sommerens feriemål, sier Sanaker Lohne.

En fin sykkeldag i Trysil

En familie som ofte reiser til Trysil er familien Opsand Hasselgren fra Stange. Jentene deres, Julie og Emilie på 12 og 10 år, elsker sykkelstiene i Trysils mest populære sykkelområde som heter Gullia.

- Det jeg liker spesielt godt med Gullia er stiene så klart, men også trærne og lyset, sier Emilie. Sola går så fint gjennom trærne. Det er koselig.

Storesøster Julie stemmer i, og forteller hvordan en dag i Trysil på sykkel kan være.

- En fin sykkeldag i Trysil starter ofte med at vi sykler litt i pumptracken før vi drar innover i skogen. På stiene er det innimellom forskjellige treelementer midt i løypa, som man enten kan sykle over eller velge en lettere vei ved siden av. Stiene er satt sammen slik at man kan sykle ulike runder. Vi pleier å sykle to runder og så tar vi en pause. Vi har med mat og spiser alltid ute, like ved stiene, forteller Julie.

«Det er trygt å sykle i Gullia»

Mamma Ingeborg og pappa Jonas er imponerte over jentene sine.

- Ja, vi blir imponerte hver gang vi er her, sier Ingeborg. Jentene er så uredde og sykler på. Det går fort, men jeg er aldri redd. Det er trygt å sykle i Gullia.

- Når det er oppoverbakker sykler de fint uten å klage. Det er så mye som skjer, og plutselig så er de oppe. Når vi sykler andre steder er det ofte vi må dytte de opp bakker. Gullia er smart bygd, det er også gøy å sykle oppover for barna, forteller pappa Jonas.

- Som mor synes jeg det er kjempefint at det finnes et slikt familietilbud, sier Ingeborg. Jeg har ikke vært så glad i å sykle før, men det endret seg etter at jeg fikk testet Gullia med familien. Flere burde prøve! Gullia passer for alle fra barn og nybegynnere til de som er gode.

Mye å gjøre i naturens fornøyelsespark

Familien Opsand Hasselgren mener man må ha flere dager i Trysil, for det er mye å gjøre der.

- Gullia er jo bare ett av mange sykkeltilbud, sier pappa Jonas. Som familie har vi også sykle Fjellrunden, en 13 kilometer lang runde rundt fjellet på fin grusvei. Det tar og én dag. Magic Moose har vi og syklet. Noen turer opp med heisen og ned den syv kilometer lange flytstien er annen dagsaktivitet. Og så er det en dag i klatreparken Høyt & Lavt, noen fjellturer, vi har vært på familierafting, ja det er veldig mye å gjøre Trysil hvis man vil ha en aktiv og morsom sommerferie, forteller pappa Jonas. Det er ikke for ingen ting at man kaller Trysil for naturens fornøyelsespark.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge