Følg Destinasjon Trysil

10 tips til familieferien i Trysil

Nyhet   •   jul 05, 2018 12:52 CEST

Sykling i sykkelparken er veldig populært i Trysil, både for store og små. Foto: Fredrik Otterstad

Sommeren er godt i gang, og mange skal i år på Norgesferie. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.

1. Stisykling så klart!

Det er ikke alle som har fått øynene opp for stisykling ennå. Men vi lover at alle behersker sykkelstiene i Trysil, bare de kan å sykle. En annen ting vi nesten kan garantere er at barna glemmer både ipad og tv-spill med en gang man finner flyten på sykkelstiene.

De minste barna vil elske stien Lucky Ducky eller pumptracken i GT Bike Park. Større barn vil kanskje finne sine favoritter langt inn i Gullia, et område med nesten 20 km bygget sykkelsti, som er gradert fra lett til avansert.

Når man er komfortabel med stiene i Gullia kan man ta sykkelheis opp i fjellet og sykle Magic Moose ned - 7 km med killing i magen og god flyt. Eller man sykle rundt fjellet, Fjellrunden, som er en 13 km lang sykkelsti på grus.

Erfarne stisyklister blir sikkert også fornøyd med å høre at det finnes 100 km med naturlige sykkelstier som er kartlagt og merket i Trysil og omegn.

Og dersom man ikke vil ta med seg egne sykler så er det et stort utvalg av leiesykler i Trysil.

2. Bli en sikker stisyklist med instruktør

Man er ikke ferdig utlært syklist selv om man syklet uten støttehjul før man begynte på skolen. Lei en sykkelinstruktør noen timer den første dagen dere er i Trysil, så blir sykkelopplevelsen enda bedre!

Vil dere slippe å bruke masse av tid på å lete etter stier, så kan en sykkelguide være en god idé. Trysilguidene kjenner Trysils stinettverk som sine egne lommer, og kan vise dere perler som dere kanskje ikke hadde funnet på egen hånd.

3. Familievennlige toppturer

Vi har plukket ut ti familievennlige og spennende toppturer i Trysil og omegn til dere – vær så god! Dere kan også vinne flotte premier hvis dere registrerer toppturene med appen DNT Sjekkut. Kanskje en motivasjonsfaktor – hvis det er behov for det. Men ikke glem sjokolade (eller noe annet godt), det er obligatorisk til barn på alle Trysils toppturer!

Et hett tips er å ta turen opp på Trysilfjellet 1132 i sommer. På toppen ruver Brannvakthytta hvor det kan være mulig å kjøpe nystekte vafler. 

4. Klatreparken Høyt & Lavt

Klatrepark er blitt en skikkelig feriefavoritt! I Trysil finner du Høyt & Lavt Trysil over sykkelstiene i Gullia. Klatreparken har fem klatre løyper som passer for de som er fra 80 til over 140 cm. Klarer dere Æljhufset – den vanskeligste løypen?

5. Fjellgolf og terrengminigolf

Trysil har en av Norges fineste skogsgolfbane. I tillegg har de flotte treningsfasiliteter med eget innspills og chiphull, puttinggreen, øvningsbunker og drivingrange med 33 matter, hvor 10 er under tak.

På Café Arena, som ligger ved golfbanen, kan både golfspillere, syklister, klatrere, ja alle, nyte en god og hjemmelaget lunsj eller bare slappe av med en is og kaffe. En runde i terrengminigolfbanen er et «must», for her har barna like store sjanser for å vinne som de voksne.

6. Badeplasser

Ja, Trysil er i Innlandet. Vi er klar over det, men du finner allikevel opptil flere badeplasser i Trysil. Enten du vil bare i Trysilelva, i fjellvann eller i innsjø. Det er tilrettelagt med strand, lekeplass, brygger og grillmuligheter flere plasser. Stranda i Nord-Osen er kanskje den mest populære badeplassen, med sin nesten en kilometer lange sandstrand.

7. Ellevilt på elva

Trysilguidene tilbyr flere elveaktiviteter. Familierafting er blitt veldig populært, og her kan barn helt ned i 6-årsalder bli med på et vått eventyr i raftingbåt. Det er også mulig å rafte i villere stryk, eller om du er en skikkelig adrenalinjunkie så kan kanskje juving være noe for deg?

Det er også lov å nyte stillheten i kano. Følg den rolige strømmen nedover Trysilelva. Kanskje ser dere noen spennende dyr, eller vil prøve fiskelykken. Trysilguidene henter dere på avtalt sted.

8. Matopplevelser

En viktig del av ferien er god mat! I Trysil finner man et bredt tilbud med spisesteder, enten man vil spise lunsj eller middag. 

Det er åpne spisesteder både på Turistsenteret hvor heisen går, i Trysil sentrum og i Fageråsen. Du kan sykle fra sted til sted og oppleve Trysil gjennom maten.

9. Fiske for store og små

I Trysil finner du et variert fisketilbud for alle i familien. Trysilelva og Ljøra er to elver som er kjent for sitt gode harrfiske. Vi har flere spennende småelver og sjøer med ørret. Flere vann innbyr også til et attraktivt fiske etter gjedde og abbor. Sjekk ut våre 10 anbefalte, familievennlige fiskevann!

10. For dyreelskere

Hvis dere er glade i dyr er det flere aktiviteter å velge mellom. Rideturer med Trysil Hestesenter er populært og passer alle, enten du har ridd mye eller ingenting. Hvis det ikke er for varmt ute kan man kjøre egne hundevogner, eller man kan besøke hundene hos Mountain King Sledehundkennel. Opplev skogen på en helt ny måte under Elgsafari eller beøk geitene i Bittermarka.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.