Gå videre til innhold
"Vi er bare litt over halvveis i forhold til det vi har planlagt og utover sommeren og høsten vil det komme nye og morsomme sykkelopplevelser", sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.
"Vi er bare litt over halvveis i forhold til det vi har planlagt og utover sommeren og høsten vil det komme nye og morsomme sykkelopplevelser", sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Pressemelding -

Trysil står foran tidenes sommer

Etter en fantastisk vinter er Trysil nå klare for det som de spår vil bli tidenes sommersesong. På fredag 25. mai åpner Trysil Gullia med sine nesten 17 kilometer med tilrettelagte sykkelstier.

Etter en snørik vinter var mange redde for at sommeren skulle komme sent til Trysil. Men våren har vært helt ideell og allerede nå er sykkelstiene tørre og klare for åpning.

- Vi gleder oss stort til å komme i gang med årets stisykkelsesong. Vi vet at det er veldig mange som har ventet på dette. Det ble en liten ryddejobb etter mye snø i vinteren. Men stiene har holdt seg bra, så nå er alt klart i Gullia for det vi tror vil bli tidenes sommer i Trysil, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Enorm sommervekst

Trysil har på kun fire år klart å bygge opp Skandinavias største stisykkeldestinasjon. Sykkelstiene har blitt svært populære og i fjor ble de syklet 155 000 runder, mot 15 000 runder i 2015.

- Besøket i Trysil og interessen for stisykkelopplevelsen vi har skapt har vært veldig bra. Fornøyde gjester og lovprising av sykkelstiene gir oss inspirasjon og energi til å fortsette utviklingen. Vi er bare litt over halvveis i forhold til det vi har planlagt og utover sommeren og høsten vil det komme nye og morsomme sykkelopplevelser. Derfor tror vi at det vil bli en vekst i antall gjester også i år, sier Sanaker Lohne. – Og de er vi klare for å ta i mot!

Positive ringvirkninger

Norges største skisted med sine 28 500 turistsenger i Trysilfjellet har alle muligheter til å vokse videre. Veksten har ført til at flere spisesteder holder åpent om sommeren og flere aktiviteter kommer til.

- Vi ser at sykkelsatsingen vår begynner å gi de ringvirkningene som vi håper på. Vekst i antall sommergjester har gitt flere helårs arbeidsplasser, som har bidratt til å stoppe den negative befolkningsutviklingen i Trysil kommune. Flere tørr å investere og satse, og andre aktiviteter og varehandelen opplever vekst, forteller Sanaker Lohne. -Klatreparken Høyt & Lavt Trysil som Trysilguidene åpnet i fjor utvider allerede med flere klatreelementer. Dette er bare ett eksempel på at også andre aktiviteter øker.

Sykkelhotellet satser videre

Etter fjorårets sommersuksess lener ikke Radisson Blu Resort Trysil seg tilbake. De fortsetter å investere og legge til rette for å gjøre det optimalt for sommergjestene.

- Fra uke 25 til 32 har vi en økning på hele 20 prosent i antall gjestedøgn, sammenlignet med samme periode i fjor, forteller Maria Belin, salgs- og markedssjef for Radisson Blu Resort Trysil. - Vi gleder oss veldig til en ny sommersesong. Her på hotellet skjer det mye nytt. Det blir store forbedringer i Radisson Blu Bike Park. På Sagbruket, like ved sykkelparken vår, blir det et helt nytt og spennende lunsjtilbud med en foodtruck, og dette kommer i tillegg til alle de andre restaurantene våre. Og så blir det selvfølgelig muligheter for å ta en pause inne med bading, surfing, bowling og lekeområder for barn.

Det skjer mye i Trysil i sommer, og først ut er sykkelfestivalen Trysil Bike Festival som går fra 21. juni til 1. juli. Samme dag som festivalen starter, åpner sykkelheisen og den populære flytstien Magic Moose. Da er høysesongen i gang.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22 eller e-post: gudrun.lohne@trysil.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge