Gå videre til innhold
Høyt & Lavt Trysil bygger i år en parkens hittil lengste zip-liner. Foto: Jakob Gjerluff Ager
Høyt & Lavt Trysil bygger i år en parkens hittil lengste zip-liner. Foto: Jakob Gjerluff Ager

Pressemelding -

Nye investeringer i sommer-Trysil

Det er akkurat ett år siden klatreparken Høyt & Lavt åpnet i Trysil. Allerede nå investerer Trysilguidene nok en million i parken for å kunne svare på den høye etterspørselen etter luftige opplevelser.

Trysil er i vinden som aldri før. Satsingen på stisykling har ført til en enorm vekst i antall sommergjester til Trysil, og det har gitt ringvirkninger til hele stedet. Særlig aktivitetsbedrifter merker at det er enda flere aktive familier i Trysil.

- Vi åpnet klatreparken Høyt & Lavt Trysil i juni i fjor. Vi visste at det var en populær aktivitet for familier, men at det skulle ta så av var veldig overraskende, forteller daglig leder i Trysilguidene, Eva Ruder Thorén. – Vi hadde en målsetning på 8000 besøkende det første året. Og så landet vi på 12 000.

Les også: Trysil står foran tidenes sommer

Klatrer videre

Det kan se ut som at stisykling og klatrepark er en god kombinasjon. Nå investerer Trysilguidene godt over en million kroner for å utvide parken.

- Vi bygger en ny, blå løype som vi åpner i midten av denne måneden. Den starter med en 140 meter lang zip-line som vil gå over sykkelstiene i Gullia. Dette gjør klatreparken og dens løyper er helt unike, med sykling og klatring i skjønn forening, sier Ruder Thorén.

Skaper flere arbeidsplasser

Kapasitet til parken skal også øke ved å investere i 50 nye klatreseler, i tillegg til to nye opplæringsløyper. De tre største ukene i juli måned kommer klatreparken til forlenge åpningstidene med og også være åpent på kvelden.

- Økt kapasitet og stor etterspørsel betyr også at vi trenger flere personer på jobb i klatreparken. Derfor øker vi bemanning med fem nye klatreguider i parken i sommer, forteller Ruder Thorèn. – Klatreparken har gitt oss flere ben å stå på gjennom sommeren, noe som også har gitt oss muligheten for flere helårsansatte.

For mer informasjon, ta kontakt:

Eva Ruder Thorén, daglig leder i Trysilguidene, mobil: +47 992 80 108 eller e-post: eva@trysilguidene.com.

Fakta om Trysilguidene:

  • Trysilguidene ble startet opp i 1992 og i dag er de Norges største skiskole.
  • Skistar eier 35 % av bedriften,  resterende 65 % eies av private aksjonærer.
  • 23 helårsansatte.
  • Hovedvirksomhet er skiskole, elveaktiviteter, sykkelkurs- og guiding og klatrepark.
  • På vinteren har det vært opptil 137 sesongansatte guider
  • Vinteren 17/18 hadde de 25 500 elever i skiskolen
  • •Sommeren 2017 hadde de over 15 000 gjester fordelt på klatrepark, elveaktiviteter, sykkelkurs/- guiding og teambuildingaktiviteter. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 40 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 40 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge