Gå videre til innhold
Stisykling er populært i Trysil, og det passer for hele familien. Foto: Andreas Fausko, Trysil
Stisykling er populært i Trysil, og det passer for hele familien. Foto: Andreas Fausko, Trysil

Pressemelding -

Sommerrekord for Trysil – stisykling tar helt av!

Sykkelsesongen i Trysil begynner å gå mot slutten, og tallene fra årets sesong viser nok en toppsesong. Trysil har en økning på 12 prosent i antall sykkeldager i sommer mot fjorårets sommersesong.

Trysil fortsetter å vokse om sommeren, både i antall nye stier, men også i besøkende. For femte året på rad melder Trysil om en vekst i antall sommergjester.

- I år landet vi på 59.500 sykkeldager, som er økning på 12 prosent sammenlignet med fjoråret. Det er vi svært fornøyd med, særlig siden høsten ikke var på vår side med både regn og snø i høstferieukene. Vi har registrert hele 284.000 sykkelturer i anlegget i år, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Ni prosent flere overnattingsgjester

I Trysil er det totalt 28.500 senger, så det er mye å velge mellom for sykkelgjestene. De fordeler seg både på hotellsenger, leiligheter, hytter og camping.

- Vi har en vekst i antall kommersielle gjestedøgn i sommer på ni prosent sammenlignet med fjoråret, sier Sanaker Lohne. – I fjor hadde vi både Landskappleiken og Nato-øvelsen her, så at vi både har erstattet de og i tillegg har en vekst er vi veldig godt fornøyde med. - I juli hadde vi også en vekst i antall svenske og danske gjestedøgn på 40 og 60 prosent, noe vi har jobbet bevisst med å øke. Det er i tillegg gøy å se at vi får flere overnattingstilbud i Trysil som er blitt populære. De nye tretopphyttene våre melder om mange besøkende i sommer.

Les mer om: 5 år med sykkelsatsing har gitt en eventyrlig vekst

3.650 meter med ny sykkelsti i år

Til nå har destinasjonen investert 22 millioner kroner i sykkelprosjektet som de startet opp i 2014. Det er bare ett år igjen av den opprinnelige masterplanen, som hadde en investeringsramme på 25 millioner kroner.

- I år har vi bygd totalt 3.650 meter med nye sykkelstier. Vi har åpnet første del av vår nye, heisbaserte sti, Rolling Stones, vi har utvidet sykkelparken med parallellslalåmløype og vi har fått enda flere kilometer med sti i Gullia, som er vårt kjerneprodukt. Nå er det totalt 27 kilometer med bygde sykkelstier i dette området, sier Sanaker Lohne. - Et sykkelområde som fortsatt er unikt i Skandinavia.

Årets stibyggerteam med prosjektleder for Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. 

Trysil vil ikke stoppe utviklingen av sykkeldestinasjonen etter 2020. Det skisseres nå at destinasjonen ønsker å satse ytterligere 25 millioner kroner i sykkelutvikling de neste fem-seks årene. Men for å få til dette må de igjen vende seg mot både fylkeskommune, egen kommune og næringsaktører i Trysil for å få til et videre spleiselag.

Hett hyttemarked

Veksten i antall sommergjester har gitt mange gode ringvirkninger til hele Trysil-samfunnet. Ikke bare er det er det vekst i antall arbeidsplasser. Trysil opplever for første gang på veldig lenge at det er befolkningsvekst i kommunen. I tillegg er hyttemarkedet i Trysil hetere enn noen gang.

- Vi merker sykkelsatsingen i Trysil veldig godt. Den har gjort at hyttene her har blitt enda mer attraktive. Nå kan man benytte hyttene hele året. Det gjør både at verdien øker, og det er lettere for hytteeiere å leie ut hyttene sine når de ikke bruker dem selv, forteller Heidi Brenden, eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler 1.

Les mer om: Flere arbeidsplasser og befolkningsvekst

Ingen skuldersesonger

Stiene i Gullia er fortsatt åpne. De holdes åpen helt til snøen legger seg. Til tross for en pågående sykkelsesong, så er Trysil på god vei inn i en ny sesong.

- Vi jobber nå med å få ut snøen som vi har lagret fra i fjor. 26. oktober åpner vi 6,5 kilometer med langrennsløyper, og så er det alpinbakkene som står for tur. Så fort kuldegradene er her begynner vi å produsere snø i Trysilfjellet. Det er veldig gledelig at vi ikke lenger har noen skulderperioder, sier Sanaker Lohne.

For mer informasjon, ta kontakt med 

Ta kontakt med Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 59 500 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Om sykkelprosjektet Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Utviklingen av stisykkeltilbudet er fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en investeringsramme på 25 millioner kroner innen 2020. Utviklingen av Trysil Bike Arena har vært et «spleiselag» mellom Destinasjon Trysil, Trysil kommune, Hedmark Fylkeskommune og små og store aktører i Trysil.

Satsningen er beregnet å gi mellom 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Vår generalpartner i prosjektet er GT Bicycles. Midlene fra partnere går til drift og vedlikehold av de tilrettelagte sykkelstiene i Trysil Bike Arena. 

Kontakter

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig Destinasjon Trysil +47 46 82 66 74
Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge