Gå videre til innhold
Twin Peaks blir navnet på Trysils største nyhet i høst. Foto: Andreas Fausko
Twin Peaks blir navnet på Trysils største nyhet i høst. Foto: Andreas Fausko

Pressemelding -

Sykkelnyheter - Se hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst

Trysil fortsetter å bygge nye sykkelstier, og til høstferien er det flere nyheter som står klare. I tillegg er høstferien i Trysil spekket med mange spennende arrangement som nattsykling, utekino og finale i 80/20 Enduro-serien.

Høsten store nyhet i Trysil er en sykkelopplevelse til mer erfarne stisyklister. GT Bike Park utvides med en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre parallelt ned en løype med noen spektakulære elementer som store wallrides, hopp og et stort byggverk med en bro som man først sykler over, inn i en sving og så sykler man under broen.

Les også: 5 år med sykkelsatsing har gitt en eventyrlig vekst

- Dette blir et veldig spennende tilskudd til sykkelanlegget vårt. Vi har ikke noe lignende fra før av. Parallellslalåmløypa skal åpnes til høstferien, og har fått navnet Twin Peaks, forteller Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Sykkelnyheten skal innvies med en konkurranse søndag 6. oktober, hvor de råeste syklistene skal få utfordre hverandre.

- Dette blir en publikumsvennlig og spennende konkurranse, så vi forventer mange nysgjerrige tilskuere, sier Norderhaug.

Enda mer barnevennlig i Gullia

Gullia er området hvor man finner flest bygde sykkelstier i Trysil. Det er over 25 kilometer med sykkelstier her, alt fra grønne (lette) til svarte (avanserte) stier. Nå bygges det en ny runde i Gullia som flere familier har etterspurt, og som blir et populært tilskudd til stinettverket.

- Selv om vi i det siste har lansert en del avanserte sykkelstier, så er familieopplevelsen fortsatt vårt hovedfokus. Vi jobber nå med å lage Blueberry Swing som en runde. Når denne stien er ferdig til høstferien så kan man sykle grønne og blå stier i Gullia uten å slippe seg ned Sweet Dreams og få de høydemetrene det er tilbake. Dette blir et populært tilbud til familier med små barn. Det blir lettere å få de med seg litt lenger inn i Gullia, forteller Norderhaug.

Det utvikles sykkelstier flere steder i Trysil kommune

Det utvikles også sykkelstier andre steder i Trysil. I Fulufjellet, som ligger 45 minutter fra Trysil sentrum, åpnes det til sammen 500 meter med bygd og tilrettelagt sykkelstier til høstferien. Det er to sykkelstier som åpnes i første omgang, en sløyfe på 150 meter som er gradert grønn og en blå sløyfe på 350 meter.

- Sykling er veldig populært, og vi er heldige som få nyte godt av kompetansen som finnes i Trysil Bike Arena. Jeg er imponert over det arbeidet som de og Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena, har bidratt med denne uka, sier Jan-Erik Nordnes, daglig leder i Fulufjellet AS.

Etter planen skal det neste år bygges ytterligere tre kilometer med sykkelstier i Fulufjellet, som er et populært hytteområde øst i Trysil med et lite skianlegg.

– Vi er glade for å bistå med vår kompetanse. Det er bra for hele kommunen at det også etableres sykkelstier i andre steder enn i og rundt Trysilfjellet, sier Norderhaug.

Se også: Sykkelsatsingen har gitt flere arbeidsplasser og befolkningsvekst i Trysil

Sesongavslutning med Bike out

Selv om sykkelheisen går til og med 13. oktober, er uke 40 dedikert til Bike Out arrangementer i Trysil.

- Årets Bike Out program er spekket med spennende arrangementer, og er absolutt en god grunn til å legge høstferien i Trysil. Vi kjører blant annet en gjentakelse på Gullia by night, hvor vi tar med oss syklister gjennom Gullia klokka ni på kvelden, alle med hodelykter. Og så ender vi opp i Sherwood Forest, der en magisk stemning venter med live musikk og bålkos. Familiedag i GT Bike Park er alltid populært, med pumptrackkonkurranse og terrengsykkelritt for de aller minste, forteller Norderhaug. Vi er også superstolte over å få være vertskap for finalen i 80/20 enduroserien. Det er første gang den arrangeres i Trysil og vi gleder oss til å vise frem stiene våre til deltakerne her. Det blir selvfølgelig også noen etapper med heis. Så skal vi feire en fantastisk sykkelsesong med årets råeste Bike out-fest på lørdagskvelden.

Se film fra Bike Out 2018: 

For mer informasjon, ta kontakt med

Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com. 

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 53 200 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Om sykkelprosjektet Trysil Bike Arena

Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Utviklingen av stisykkeltilbudet er fyrtårnet og reiseanledningen Trysil har manglet om sommeren og høsten. Totalt skisserer masterplanen en investeringsramme på 25 millioner kroner innen 2020. Utviklingen av Trysil Bike Arena har vært et «spleiselag» mellom Destinasjon Trysil, Trysil kommune, Hedmark Fylkeskommune og små og store aktører i Trysil.

Satsningen er beregnet å gi mellom 50-100 000 nye kommersielle gjestedøgn, som gir effekter i form av omsetning på 40-80 millioner kroner og 40-80 nye årsverk.

Vår generalpartner i prosjektet er GT Bicycles. Midlene fra partnere går til drift og vedlikehold av de tilrettelagte sykkelstiene i Trysil Bike Arena. 

Kontakter

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig Destinasjon Trysil +47 46 82 66 74
Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge