Gå videre til innhold
Nå er sykkelsesongen offisielt i gang i Trysil. Foto: Jonas Hasselgren
Nå er sykkelsesongen offisielt i gang i Trysil. Foto: Jonas Hasselgren

Pressemelding -

Nå ruller reiselivshjulene i gang i Trysil – åpner sykkelstiene i dag

Trysil, som Norges største skisted, er en av de mest berørte reiselivsdestinasjoner i Norge etter koronakrisen. Men nå begynner reiselivshjulene sakte, men sikkert å rulle igjen. I dag åpner sykkelstiene i Trysil, og turistsjefen tror mange vil velge Trysil i sommer som et trygt og morsomt feriealternativ.

I dag kom endelig det alle nordmenn har ventet på – nå får vi lov til å feriere i eget land. Det er positivt for reiselivsnæringen som har lidd stort etter nedstengningen 13. mars.

Lokale barn var det første som testet sykkelstiene i Gullia fredag formiddag. Foto: Jonas Sjögren 

- Dette er gode nyheter for oss, sier Gudrun Sanaker Lohne turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. – Nå er det kritisk for oss at reiselivshjulene begynner å rulle igjen. Vi er optimister, og tror mange vil se på Trysil som et trygt feriealternativ i sommer. Her har vi alle overnattingstyper fra hotell til campinghytter som ligger spredt, men samtidig sentralt. Vi har mange serveringssteder, og det er flere spisesteder enn noensinne som skal ha åpent i sommer. Og ikke minst et stort utvalg av aktiviteter, spredt i hele kommunen. Det trenger ikke å bli noen store folkeansamlinger noe sted. Og det blir nok viktig kriterier når nordmenn skal velge feriested i sommer.

Kan begynne å jobbe seg ut av krisa

Samtidig som nyheten om at Norgesferien er reddet ble Trysils reiseanledning om sommeren åpnet, nemlig de tilrettelagte sykkelstiene i Gullia. Det er gjort investeringer for nesten 20 millioner kroner i utvikling av det som har blitt Skandinavias største stisykkeldestinasjon. I fjor hadde de hele 61.200 sykkeldager.

- Stisykkelsatsingen er en del av reiselivsstrategien for å bygge en mer bærekraftig helårsdestinasjon, og det er en fordel for oss nå. Vi har hatt en eventyrlig vekst i antall sommergjester til Trysil de siste årene, og hvis sommeren i år blir så bra som vi håper på, så får vi folk ut i jobb igjen og aktører i Trysil kan begynne å jobbe seg ut av denne krisa, forteller Sanaker Lohne. – Men vi er fortsatt avhengige av støttepakker for å komme oss ovenpå igjen.


Ingen normalsommer, men allikevel en god sommer

Turistsjefen i Trysil tror ikke det blir en normal sommer i år, men de har forberedt seg godt de siste ukene, og mener de er klare til å ta imot sommergjestene til sykkelbygda.

- Vi har hatt gode forbedrende møter med flere aktører i Trysil sammen med kommuneoverlegen, og er nå trygge på at vi tar alle grep som vi kan for å gjøre det trygt for gjestene våre, sier Sanaker Lohne. – Vi har blant annet utarbeidet et sett med koronavettregler i sykkelanlegget. Og så oppfordrer vi gjestene våre til å vise hensyn og bidra til at det ikke blir ansamlinger av mange på samme sted..

Resorthotell åpner før fellesferien

På Trysils største resorthotell er dørene fortsatt stengt. Men også de er positive til sommeren, og 17. juni kan de igjen åpne dørene etter å ha vært stengt i 92 dager.

- Vi gleder oss veldig til å kunne åpne hotellet igjen litt i forkant av fellesferien. Vi har gjort de nødvendige tiltakene som skal til for å gjøre det sikkert å bo og være på hotellet. Vi har en bygning på 33.000 kvadrat så vi har mulighet til å spre gjestene våre godt, forteller Maria Åhgren, general manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Det skal bli veldig godt og endelig kunne ønske både ansatte og gjester velkommen tilbake etter å ha hatt stengt siden 16. mars.

Velger naturens fornøyelsespark

I tillegg til sykkelstier og overnattingssteder så åpner også andre aktiviteter i Trysil fortløpende.

- Trysilfjellet Golfbane melder om at sin 18-hulls skogsbane ser ut til å få strålende forhold. Drivingrangen er allerede åpnet, og hovedbanen åpner til pinsen. Trysilguidene rigger seg klare både til å ta imot sykkelgjester på guiding og kurs, bare i litt mindre grupper, de setter i gang med elveaktivteter så fort elva «tillater» det og åpningen av klatreparken Høyt & Lavt Trysil er rett rundt hjørnet, forteller turistsjefen i Trysil. – Vi håper mange velger naturens fornøyelsespark i år. I Trysil vil familien finne mange morsomme aktiviteter de kan gjøre sammen.

For mer informasjon ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil på telefon 48 15 18 22/e-post: gudrun.lohne@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge