Gå videre til innhold
Trysil åpner Norges største pumptrack i sommer. Foto: Illustrasjon/Bike Solutions
Trysil åpner Norges største pumptrack i sommer. Foto: Illustrasjon/Bike Solutions

Pressemelding -

Trysil går mot ny sommerrekord – sjekk årets sommernyheter

Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68 prosent foran bookingtallene på samme tid i fjor.

Trysil har akkurat avsluttet en spesiell vintersesong, som etter forholdene gikk veldig bra. God planlegging og et godt samarbeid i Trysil har vært nøkkelen for å skape trygge rammer for gjestene gjennom koronaåret. Nå rigger de seg for det som ser ut til å bli nok en Norgesferie-sommer.

- Vi har stor tro på at årets sommer kommer til å bli veldig bra. I fjor hadde vi en rekordsommer, med mange «nye» gjester. Vi hadde gjester som kom kjørende helt fra nord og sør i Norge, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil. – Og gledelig ser vi at bestillinger både på overnatting og aktiviteter begynner å komme.

Norges største sykkelbane i Trysil

Årets store nyhet i Trysil er en 2.600 kvadratmeter stor pumptrack, som blir Norges største av sitt slag. Trysil fikk allerede i 2016 sin første asfalterte pumptrack, eller sykkelbane med kuler, hopp og doserte svinger. Denne er blitt så populær at Trysil nå ser seg nødt til å bygge nok en slik sykkelopplevelse.


- Vi fortsetter å utvikle sykkelanlegget vårt. Pumptrack er nærmest blitt en folkesport, så vi forventer at den nye banen vår vil tiltrekke seg enda flere sykkelglade familier i sommer, forteller Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena.

Mer sykkelsti i Trysilfjellet

Sykkelstiene i det tilrettelagte området, Gullia, åpner allerede 22. mai. Her finner man over 30 kilometer med sykkelstier som passer for alle. Sykkelheisen åpner 17. juni med utvidede heistider i år.


- Vi skal bygge enda mer sykkelsti i Trysilfjellet i år. I løpet av sommeren er vi i gang med en rød, heisbasert sti. I første omgang vil denne bli på 1,5 kilometer med god flyt og hopp. Dette er en ny type sykkelsti i Trysil, siden den vil være nærmere en tradisjonell downhill-løype, forteller Norderhaug. – I Fageråsen fortsetter vi også sykkelutviklingen med en blå sykkelsti i fra Fageråsen Bike Park og inn til det populære spisestedet Fjellroa.

Enda mer lek og aktivitet i Trysil

I takt med utviklingen av nye sykkelopplevelser satses det også på andre lekne aktiviteter i Trysil.


- Det er gledelig å se at også andre aktører rundt i Trysil kommune utvikler sommeraktiviteter. I Fageråsen har det skjedd mye de siste årene, og i sommer åpnes Trysils første frisbeegolfbane der. Det blir også muligheter for å leie SUP og utstyr til denne aktiviteten, både for voksne og barn, hos Trysil Outlet i sentrum. «Suping» på Trysilelva blir en ny og morsom opplevelse, forteller Sanaker Lohne. – I tillegg er det enda flere spisesteder som skal ha åpent i sommer – hele 15 spisesteder som vi kan spre sommergjestene våre på. Toppturprogrammet vårt blir også oppgradert i år med flere turer og bedre skilting og merking.


Nytt sommerkonsept på sykkelhotellet
På Radisson Blu Resort Trysil bookes det bra mot sommeren. De ligger foreløpig 68 prosent foran fjoråret på opphold i juli, sammenlignet mot samme periode i fjor.

- I år flytter maskoten Valle inn på hotellet, forteller Maria Åhgren, general manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Det blir et eget Valle-program for barn på hotellet, med barnedisko, Valle-menyer og mye mer. Vi skal gjøre det enda morsommere for barnefamilier å være på sommerferie i Trysil.


Skistar, som eier skianlegget i Trysil, har også besluttet å satse på sommersesongen med sitt Sports & Adventures konsept. De lansere i sommer Teen Camp Bike for barn og unge mellom 8 og 15 år, med fokus på sykling og sosialt, og med dyktige guider fra Trysilguidene, som skal skape en god opplevelse for barna.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com

Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena på telefon 99 24 23 05 eller e-post: olve@trysil.com

Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil, telefon på telefon 46 91 84 63 eller e-post: maria.ahgren@radissonblu.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge