Gå videre til innhold
Påskekos i sola . Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil
Påskekos i sola . Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Nyhet -

Fortsatt ledig for påskeferie på fjellet

Fredagen kom den gode nyheten om at man kan ta påsken på fjellet, både i egen og leid hytte og på hotell. Trysil, som er Norges største skianlegg, er veldig glade for at de kan ta imot påskegjester i år. Her er ti tips til hva man kan gjøre i Trysil i påsken.

– Vi er veldige glade for at vi kan ønske påskegjestene velkommen til fjells i år, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Det er det folk trenger nå, å komme seg ut i frisk luft og være i aktivitet sammen med sin familie.


I Trysil er det gode smittevernstiltak, og som Norges største skisted kan de spre gjestene på store områder og mange overnattings- og spisesteder. Det er en god grunn i seg selv for å velge påskeferie i Trysil i år, men her er 10 grunner til.

1. Vårskikjøring og tidligski

Kast fra deg boblejakka og pakk med den tynne ulla og lettere jakke. Påsken i år vil by på fantastiske forhold i vårsola. Har du ikke prøvd skikjøring i slush, så kan det anbefales på det sterkeste.

Er du tidlig oppe kan du nyte de svarte bakkene i Høgegga før sola lager slush av snøen. På utvalgte dager er det tidligski i Trysil fra klokken 07.00 til 09.00. I og med at alt for få har oppdaget dette tilbudet virker det som at du har bakkene for deg selv noen timer – en fantastisk start på dagen. Etterpå nyter man selvfølgelig en drømmefrokost på Marielles (må forhåndsbestilles og koster 150,-.). I påskeuken, uke 13, er det tidligski onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Hjelp oss å minimere kø og trengsel - Forhåndsbestill SkiPass, skileie og skiskole

2. Test Norges eneste airbag


SkiStar Trysils terrengpark har en rekke ganger blitt kåret til Norges beste. Nå er den blitt enda bedre med Norges første airbag-anlegg. Dette er en gigantisk «luftpute» der freeski- og snowboardutøvere kan lære nye triks uten fare for å skade seg. Airbagen er åpen to timer hver dag, og alle kan prøve seg.  

3. Langrenn


Påskeferie er for mange ensbetydende med deilige langrennsturer, solkrem på nesetippen, kvikklunsj og kakao. I og rundt Trysilfjellet, Ås, Bittermarka og Trysil-Knuts Fjellverden er gode tips. Det er mange fine områder rundt om i Trysil.

Trysil har 150 kilometer med preparerte langrennsspor i og rundt Trysilfjellet. Totalt i Trysil er det 500 kilometer. Vi vil anbefale å legge langrennsturene til høyfjellet, så nære sola som mulig på de fine dagene. Løypene er lett tilgjengelige og fine for både store og små. Pakk med sekken og ta med mat, sitteunderlag og en spade til å grave grop. 

4. En av Norges lengste kjelkebakke


Prøv en opplevelse utenom det vanlige i påsken. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet, 45 minutter fra Trysil sentrum. Kjelkebakken er hele 1600 meter lang. En morsom aktivitet, og er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Det er kun en person som har plass på hver kjelke, og aldersgrense er 10 år.

5. Utflukt til Brannvakthytta


Brannvakthytta finner du på Trysilfjellets høyeste punkt, 1132 moh. Det er enkelt å ta seg dit til fots fra toppen av F2 Toppekspressen og S1 Skihytta Ekspress dersom du allerede har skipass. Pakk med kakaoen og sitteunderlag i sekken, sett dere på 1132, og nyt utsikten.

6. Isfiske


Uansett om du drar på isfiske alene eller med familie og venner vil det alltid gi en kjempeflott opplevelse, samt at det noe som passer for alle aldre. I Trysil har vi mange innsjøer og vann å velge mellom som passer ypperlig til isfiske. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelpe deg med utstyret. Booker du isfiske med guide vil du få hjelp med å skaffe fiskekort, isbor og annet fiskeutstyr, noe varmt å drikke og et varmt måltid rundt bålet.

8. Skikjøring med snømannen Valle


Trysil er perfekt for familier med små barn. I de tre barneområdene i skianlegget er det tilrettelagt med morsom kulekjøring, portkjøring, rails og små hopp. I karusellene kan barna kjøre rundt og rundt på ski. hvor som passer bra for de minste. For mange barn er høydepunktet når den populære snømannen Valle blir med på skikjøringen, og kan hilse på barna med å vinke eller lage hjertetegn.  

8. Shopping og kaféButikkutvalget
i Trysil er ikke mye dårligere enn i byene, men servicen er ofte bedre. Både hytteeiere og andre tilreisende setter pris på å gjøre sine innkjøp i Trysil - enten nært til hytta eller i en av bygdas mange koselige butikker. Kafébesøk er også et høydepunkt i påskeferien, og særlig ute i påskesola. På mange steder kan du ha skiene på til inngangsdøra og innenfor kan du kose deg med gode kaker. Kort & Godt, Husets Kafé eller Bar Trysil midt i sentrum er spisestedene som kanskje passer best som pausested når du er på shopping i sentrum.

9. Lunsj i solveggen og påskemiddag uteSol, god lunsj, kakao og Kvikk Lunsj roper perfekt påskefeiring. Ta med deg familie eller venner på lunsj i solveggen til de fine spisesteder vi har i Trysil. Det er over 30 steder som blant annet tilbyr burgere med lokalt elgkjøtt, asiatiske bowls, sushi, meksikanske småretter, wraps, lokalprodusert øl, stort utvalg av kaffe, kakao, bakverk og fantastisk utsikt.

En bedre påskemiddag servert? I Trysil finner du varierte og gode påskemiddager. Disse befinner seg på Turistsenteret, i fjellet, i Fageråsen og nede i sentrum

10. Bli bedre på ski eller finn Trysils skiperler med guide


Skiskole
er en veldig fin aktivitet for barna i påskeferien. Det er sosialt, gøy og lærerikt. De flinke skiinstruktørene hos Trysilguidene gjør timene på skiskole til en morsom opplevelse for barna. De lager opplegget til barna basert på ferdighetene deres, slik at alle skal få noe ut av skiskola – enten man er helt nybegynner eller stått masse på ski.

Skiskole og skiinstruksjon er ikke bare for barna. De voksne har også stort utbytte av noen timer med en skiinstruktør. Skidagene blir morsommere med bedre teknikk.

Er du i Trysil i for første gang eller vil utforske Norges største skianlegg ytterligere så er en skiguide noe for deg. Sjekk også ut alle våre guidede turer og opplevelser i Trysil. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Turid Backe-Viken i Skistar Trysil, telefon 99 28 00 71/turid.viken@skistar.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge