Gå videre til innhold
97 prosent av gjestene i Trysil sier de er fornøyde med sykkelstiene og 99 prosent vil tilbake til Trysil. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
97 prosent av gjestene i Trysil sier de er fornøyde med sykkelstiene og 99 prosent vil tilbake til Trysil. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Trysil forventer en rekordsommer – flere store sommernyheter

I dag, 26. mai, starter sykkelsesongen i Trysil igjen, og dermed er deres mest populære sommeraktivitet i gang. I fjor hadde de en økning i antall sykkeldager på 20 prosent, sammenlignet med 2020. I år forventes det ytterlig vekst når de endelig kan ta imot internasjonale gjester. I tillegg lanseres flere store nyheter på fjelldestinasjonen i sommer.

Det er drøye fire uker siden Trysil avsluttet vintersesongen, som ble god til tross for koronarestriksjoner på starten av sesongen. De siste ukene har de rigget om vinterdestinasjonen, og er nå klare for det de mener vil bli tidenes sommer. Ifølge undersøkelser fra Visit Norway blir det Norges-ferie for syv av ti nordmenn også i år.

SkiStar meldte allerede i slutten av april at bookingtallene foran sommeren var gode.


- De siste ukene har vi fått nesten daglige forespørsler fra folk som har lurt på om sykkelstiene våre har åpnet. Nå er vi endelig i gang og kan ønske gjester tilbake til våre 30 kilometer med bygde sykkelstier i Gullia, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Har investert over 30 millioner de siste åtte årene

Med målsetning om å bygge en mer bærekraftig helårsdestinasjon, satset Trysil for fullt på tilrettelagt stisykling i 2014. Siden da har sommertrafikken økt med 113 prosent (i antall kommersielle gjestedøgn frem til 2021). I sommer skal de investere ytterligere ti millioner i sykkelproduktet, som vil gi enda flere unike sommeropplevelser for Norges største stisykkeldestinasjon.

- I takt med veksten må vi også utvikle tilbudet til våre sommergjester, sier Dyreng.


- Vi er veldig glade for at vi i SkiStar Trysil kan investerer i to nye flytstier, og med det tredobler det heisbaserte sykkeltilbudet. De nye flytstiene skal etter planen stå klare i starten av juli. I tillegg dobler vi sykkelkapasiteten på den sommeråpne heisen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef i SkiStar Trysil.

Trysils andre store aktivitetshotell, Radisson Blu Mountain Resort & Recidences skal for første gang i historien ha sommeråpent i år. Her kommer det i løpet av sommeren et utendørs treningsanlegg. Dette er også en del av SkiStars helårssatsing, som ser et stort potensial i takt med den økende etterspørselen etter aktive ferie også på sommeren.

Flere sommeraktiviteter i Trysil

Ringvirkningene av sykkelutviklingen i Trysil er store. Den har ikke bare gitt flere innbyggere og arbeidsplasser i Trysil. Sykkelsuksessen har også ført til at flere sommeraktiviteter i Trysil utvikles for hvert år.


- Vår hjertesak innen bærekraft er helse og aktivitet. Vi ønsker å tilrettelegge slik at flere kommer seg ut i naturen, da dette gir mange positive helseeffekter. Vi traff skikkelig med familievennlige sykkelstier. Og så er det veldig gøy at selv om 80 prosent av gjestene våre kommer til Trysil med familien for å sykle, så gjør de også andre aktiviteter når de her. Klatring, rafting og golf er populært, forteller Dyreng. – Det har ført til at aktivitetsbedrifter stadig utvider tilbudet. I år blir det blant annet en ny løype i klatreparken Høyt & Lavt og Trysilfjellet golfbane utvidere sitt minigolftibudet.

I tillegg til aktiviteter blir det endelig en ordentlig arrangementssommer i Trysil.


– Vi starter sesongen med sykkelarrangementet, Let´s go, lørdag 28. mai, som byr på familieshow med Thoris Supergutt, gratis sykkelkurs, demosykler og mye mer. Så ruller det på flere store og små arrangement i sommer og i høst. Vi gleder oss til og endelig få gjennomføre en normalsommer, med åpne landegrenser og masse aktiviteter i Trysil, sier Dyreng.

Noen høydepunkter:

-Norwegian Pumptrack Series Trysil, 4. juni
-Terrengsykkelfestivalen Utflukt, 16. til 19. juni
-Trysil Bike Festival, 16. til 26. juni
-B-RAGE Invitational, 2. til 4. september
-Trysilrypa, Norges største fjellmarsj- og løp for kvinner, 8. til 11. september

For mer informasjon, ta kontakt med

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com eller Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef i SkiStar Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post: gsl@skistar.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge