Gå videre til innhold
I år er det Trysil, Nesbyen, Voss/Myrkdalen, Geilo og Hafjell som er en del av Norwegian Pumptrack Series 2022.
I år er det Trysil, Nesbyen, Voss/Myrkdalen, Geilo og Hafjell som er en del av Norwegian Pumptrack Series 2022.

Pressemelding -

Fem destinasjoner klare for Norwegian Pumptrack Series 2022

Datoer for årets Norwegian Pumptrack Series er ute. I år er det hele fem destinasjoner som stiller de råeste pumptrackene i landet klare for konkurransesugne ryttere.

Norwegian Pumptrack Series arrangeres for andre år, og i år er det Trysil, Nesbyen, Voss/Myrkdalen, Geilo og Hafjell som skal kjøre hver sin pumptrack-konkurranse gjennom sommeren.

- Vi er veldig gira på å gjennomføre Norwegian Pumptrack Series i år igjen. Det var en suksess i fjor, med fire arrangement av høy kvalitet og god stemning, forteller Lars Wraae Jensen i Hallingdal Rides. – I år utvider vi serien med en ny destinasjon, og vi er veldig glade for at Voss kommer inn i Norwegian Pumptrack Series. Konkurransen legges til pumptracken i Myrkdalen under Ekstremsportveko.

50.000,- i pengepremie

I Norwegian Pumptrack Series kjemper man lokalt om 3.500,- til 1. plass, 1.000,- til 2. plass og 500,- til 3. plass.

- Det skal totalt deles ut 50.000, - i pengepremie i årets serie, noe som bør trekke enda flere deltakere i år, sier Olve Norderhaug i Trysil Bike Arena.

Konkurranseformat med lokale tilpasninger

Serien har to kategorier: elite dame og elite menn. I tillegg er det klasse for barn 1-8 år, 9-12 år og åpen klasse. Disse klassene inngår ikke i serien, men det loves flotte gavepremier også i disse klassene.

- Selve konkurranseformatet vil varierer fra sted til sted med lokale tilpasninger. Noen vil kjøre det som en ren solokonkurranse og noen vil ha utslagskonkurranse. Men i begge konkurranseformatene er det én kvalifisering med en påfølgende finale, forteller Knut Løkås i Hafjell Bike Park.

Deltakerne i serien får poeng basert på plasseringen i finalen. Sammenlagtvinneren av Norwegian Pumptrack Series er den med mest poeng etter siste runde i Hafjell.

- Vi håper mange deltar i serien og kjemper om pengepremiene, sier Løkås. – Og så oppfordrer vi publikum til å ta turen og få med seg disse konkurransene. Jeg er helt sikker på at det blir noen fantastiske sykkelshow.

Norwegian Pumptrack Series 2022

4. juni: Trysil
25. juni: Nesbyen
1. juli: Voss/Myrkdalen
30. juli: Geilo
7. august: Hafjell (finale)

Norwegian Pumptrack Series startet som et initiativ fra Trysil, Hafjell og Hallingdal i 2021. Mer informasjon på www.pumptrackseries.no.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arene, telefon 992 42 305/olve@trysil.com
Lars Wraae Jensen, leder i Hallingdal Rides, telefon 928 96 983/lars@mountainbiking.no
Knut Løkås, leder i Hafjell Bike Park, telefon 415 18 891/knut@hafjell.no
Joar Wæhle, Voss MTB, telefon 975 17 350/joar.wahle@myrkdalen.no

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge