Gå videre til innhold
Mange vil på en aktiv høstferie, og i Trysil er det sykling som gjelder. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil
Mange vil på en aktiv høstferie, og i Trysil er det sykling som gjelder. Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Pressemelding -

Flere vil til Trysil i høst – sjekk våre 10 tips til høstaktiviteter

Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og frisk luft gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk våre 10 tips til aktiviteter i Trysil i høst.

Trysil kan se tilbake på nok en sommer med vekst i antall kommersielle gjester. Gjestedøgnsstatistikken viser at de er opp 10 prosent i mai, juni og juli, sammenlignet med fjoråret.

Økning på 30 prosent

Høsten ser også lovende ut for Trysil med en økning på 30 prosent i antall forhåndsbooket gjestedøgn, sammenlignet med samme uker i fjor (fra uke 36-39).

- Det er veldig mye som skjer i Trysil i høst. Alle arrangement er tilbake i fullskala, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Til helgen er det Trysil Enduro, som i år har Norgescup-status, og samtidig er det Familiedag på Høyfjellssenteret. Så går det slag i slag med Skjæraasendagene, Food Fest og Bike out som siste høstarrangement.

Flere sykkelnyheter

Høsten er populær i Trysil, og nå kan de se ut som at flere ønsker seg en aktiv avkopling i høst. Fjellturer, ridning og golf er populære høstaktiviteter. I tillegg fortsetter sykkelutviklingen i Trysil, og flere nye sykkelstier skal stå klare i løpet av høsten, både heisbaserte og en ny sykkelsti på høyfjellet.

Sjekk alle tipsene til en aktiv ferie i Trysil i høst

1. Høstsykling

Stisykling er noe alle som besøker Trysil i høst bør gjøre! I Gullia finner du over 30 kilometer med sykkelstier som er gradert fra grønn til svart, sykkelstier som passer alt fra nybegynnere og erfarne stisyklister. Hvis du ikke vil ta med egne sykler kan du enkelt leie sykler i Trysil.

I tillegg til runder i Gullia kan du ta heisen opp og få tilgang til hele 11 heisbaserte sykkelstier. Magic Moose er en 7 kilometer lang flytsti som er gradert blå. I tillegg har vi åpent hele 6 nye, heisbaserte sykkelstier som på kort tid har blitt veldig populær. Heisen går hver lørdag og søndag fra 10.00 til 16.00 frem mot høstferien, og så alle dager i uke 40 og 41.

På høyfjellet bør du også teste ut den fantastiske flytstien, Fjellflyten og ferdighetsløypene i Fageråsen Bike Park. Det kan fint kombineres med en tur på 13 kilometer lange Fjellrunden, som går rundt Trysilfjellet. Langs runden kan du spise og drikke godt flere plasser.

I Trysil finner du hele fire sykkelparker. Norges største og råeste pumptrack ligger i GT Pro Park. Den er verdt et besøk.

2. Høsten er perfekt for toppturer

I Trysil finner du hele 14 fine og familievennlige toppturer i toppturprogrammet. Turene kan registreres digitalt, via appen UT.no, slik at man er med i trekningen av premier. En av Trysils mest populære toppturer er Skagsvola, som både er en fin tur og som har en fantastisk utsikt på toppen. Skagsvola har akkurat åpnet en helt ny sherpatrapp, som gjør at enda flere kan gå turen. Eller hva med å ta turen opp til Bittermarka, cirka 40 minutter fra Trysil sentrum, og gå den barnevennlige og fine turer Støta. Denne turen kan varmt anbefales og høstfargene her er helt nydelig.

3. Gøy for alle på golfbanen


Trysilfjellet golfbane er en arena for hele familien. Denne flotte skogsbanen høster mange lovord for sine flotte greener. Her kan du også teste den populære minigolfbanen, som åpnet hele 12 hull i år. Trysilfjellet golfbane har åpent til 9. oktober.

4. Fageråsen Frisbeegolf

Frisbeegolf er populært, og i fjor åpnet Trysil sin første bane, Fageråsen Frisbeegolfbane. Banen ligger i Fageråsen og oppgraderte til 18 hull i år. Banen er gratis å spille på hvis man har eget utstyr. Eller så kan man leie utstyr hos Fageråsen Handel.

5. Prøv fiskelykken i høst

September er en fin måned for fiske i Trysil. Et bra tips er å bli med fiskeguide på tur. I tillegg til lån av utstyr, viser guiden deg de beste fiskestedene og teknikktips får man også hvis man ønsker det. Litt øst for Trysil sentrum kan du prøve fiskelykken ved familievennlige Ørsjøen, hvor du finner en flott gapahuk, grillplass og båter til utlån.

6. Høsttur på hesteryggen

Opplev de fine høstfargene fra hesteryggen! Den stødige gjengen på Trysil Hestesenter tar deg med ut på fine turer i skogen, og tilbyr alt fra leieturer på bane til 2- timers- og halvdagsturer.

7. Klatrepark

Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst. All klatring, bortsett fra banene for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Kjempegøy! I tillegg finnes det klatrevegg og et dropp med fritt fall fra klatretårnet for de tøffeste.

8. Kanotur på Trysilelva

En kanotur på Trysilelva kan trygt anbefales. Kanoer får du leid hos Trysil Hyttegrend, Øråneset, eller i Ljørdalen. Hos Trysil Hyttegrend får du kart og gode tips til fine steder dere kan gå i land. Kanoturen ned til Tjønna tar ca. en time og passer for familier med barn og venner på tur.

9. Stolpejakten

I Trysil er det hel fem kart i Stolpejakten. Dette er en kjempefin måte å bli bedre kjent med Trysil på. Naturopplevelsene står i kø, og i Trysil sentrum finner du i tillegg skaterampe, bordtennisbord, sjakkbrett, pumptrack, lekeplasser, gode shoppingmuligheter, spisesteder og masse mer spennende.

10. Kennelbesøk

Tilbring noen timer med firbeinte venner. Både Mountain King og Fjell-Huskies tilbyr kennelbesøk – perfekt for den hundeglade familien.

For mer informasjon, ta kontakt med

Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil, på telefon 90 73 23 08 eller e-post: ida@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge