Gå videre til innhold
Langrennssesongen i Trysil starter 30. oktober på 6,5 km langrennsløyper med snø fra i fjor. Foto: Jonas Sjögren
Langrennssesongen i Trysil starter 30. oktober på 6,5 km langrennsløyper med snø fra i fjor. Foto: Jonas Sjögren

Pressemelding -

Nå starter langrennssesongen i Trysil

Sykkelsesongen i Trysil er knapt over før langrennssesongen ruller i gang. 30. oktober åpner Trysil sitt populære «tidligsnø»-produkt med 6,5 kilometer langrennsløyper. I år kommer de store treningsgruppene- og lagene tilbake etter koronaåret som satte stopper for treningssamlinger.

Det er syvende året at Trysil lagrer snø, og starter langrennsesongen så tidlig som i oktober. I fjor var tidligsnøperioden preget av koronarestriksjoner. I år kan man endelig samle store grupper igjen til treningssamlinger – og det er det mange som er klare for.

- Vi ser at bookingene på langrennsarenaen har tatt seg opp. De store langrennsgruppene som har vært her de siste årene kommer tilbake i år. Vi ser også at det svenske markedet har fattet interessen for en tidlig start på langrennssesongen i Trysil, forteller Caroline Jonasson, sportskoordinator på Radisson Blu Resort Trysil.

Enda mer snø sikrer solid såle

Trysilfjell Utmarkslag, som er ansvarlig for langrennsarenaen og lagringen av snø har lang og god erfaring med snølagring. Permafrosten under lagringsplassen gjør at snø holder seg bedre nå, enn de første årene.

- Vi har lagret 10 000 kubikkmeter mer snø enn i fjor. Dette gjør at vi får en knallgod såle med 6,5 kilometer langrennsløyper når vi åpner her på lørdag 30. oktober, forteller Johan Swärd, daglig leder ved Trysilfjell Utmarkslag. – I tillegg lager vi et stort, eget område tilpasset skilek og teknikk-trening, noe som vi vet er populært blant gruppene hvor det er mange barn og ungdom.

Varierte langrennsløyper

Det er mange som er interessert i en tidlig start på langrennssesongen. Både mosjonister, langrennsgrupper- og landslag legger treningene sine til Trysil.

Stian Berg i Team Kaffebryggeriet fra treningssamling på tidligsnø i fjor. Foto: Jonas Sjögren

- Grunnen til at jeg velger Trysil på tidligsnø er tryggheten i at jeg vet hva jeg får. Det er alltid nok snø, og lengden på 6-7km hvor det legges snø i både en slak trasé og i en kupert konkurransetrasé muliggjør all slags trening - perfekt for rolig og perfekt for hardøkter i oppstartsfasen på snø, forteller Stian Berg i langløpslaget Team Kaffebryggeriet.

åpningsdagen 30. oktober fra kl. 10.00 til 14.00 blir det mulighet for å teste utstyr fra leverandørene Madshus, Rossignol Fischer, Alpina, KV+ og Vauhti.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag, telefon 95 75 80 64/johan@trysil.com.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge