Gå videre til innhold
Trysil Skimaraton er kjent for å være et snøsikkert turrenn. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
Trysil Skimaraton er kjent for å være et snøsikkert turrenn. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Endelig klart for Trysil Skimaraton igjen – håper på deltakerrekord

19. februar 2022 er det igjen klart for det tradisjonsrike turrennet, Trysil Skimaraton. Arrangøren forventer rekorddeltakelse, og rigger seg klare med nyheter for turrennet som både har seeding til Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Trysil Skimaraton var ett av mange skirenn som måtte avlyse i fjor vinter. Arrangør Østby IL er optimistiske foran kommende sesong, og har brukt det siste året på å utvikle nytt stadionområde for turrennet.

- Vi flytter start/målområdet fra Kjølen Hotell til ny skistadion ved lysløypa på Østby og rennkontoret til Østby samfunnshus hvor det er betydelig større og bedre plass og fasiliteter for både arrangør og deltakere. Dette vil bidra til å gi arrangementet et betydelig løft og legger til rette for en videre utvikling og vekst for Trysil Skimaraton, sier Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton. – Vi håper på ny deltakerrekord med over 800 påmeldte til vinterens renn. Påmeldingen er godt gang og det er mange påmeldte allerede.


Flere eliteutøvere velger Trysil Skimaraton

Trysil Skimaraton er i tillegg til seedingsrenn for både Birkebeinerrennet og Vasaloppet, et Visma Ski Classics Challengers renn, så eliteutøverne kan hente viktig ranking og poeng i Visma Ski Classics-sammendraget.

-Vi ser at Visma Ski Classics Challenger-statusen er med på å trekke flere eliteutøvere til rennet, men samtidig er vi opptatt av å være et renn for alle uansett alder, nivå og ambisjoner, forteller Haugen. - Vi har derfor en halvmaraton-distanse for de som synes maraton blir krevende og det er også mulighet for delta uten tidtaking med valgfri distanse.

Trysil-dobbelen

I august i år lanserte Østby IL Trysilmila, et helt nytt terrengløp med cirka 100 deltakere. Nå inngår terrengløpet i Trysil-dobbelen sammen med Trysil Skimaraton.

- Man kan nå melde seg på både Trysil Skimaraton og Trysilmila, som går av stabelen 13. august til neste år. Det gjør at man får en rabattert pris på begge arrangementene. I tillegg vil det være premier til de tre beste damer og herrer sammenlagt på de to arrangementene, samt at alle som er med på begge arrangementer er med i trekningen av egne premier for dobbelen.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org. Se også hjemmesiden www.trysilskimaraton.org for mer info om vinterens renn.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 72 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge