Gå videre til innhold
444 deltakere på startstreken under Trysil Skimaraton. Foto: Jonas Sjögren/Trysil
444 deltakere på startstreken under Trysil Skimaraton. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Pressemelding -

Storfavoritten Karstein Johaug vant årets Trysil Skimaraton

Karstein Johaug gikk inn til en soleklar førsteplass i herreklassen under Trysil Skimaraton lørdag formiddag. Svenske Ulrika Axelsson ble vinner i dameklassen.

Med 444 deltakere ble det ingen rekorddeltakelse på årets Trysil Skimaraton som ble arrangert lørdag 19. februar i Østby. Men for de som deltok ble det en drømmedag i skisporet, med sol og forhold i verdensklasse.

Karstein Johaug fra Team Ragde Charge vant for andre gang i Trysil Skimaraton med tiden 1.53.30. Han var først på alle tidspasseringer, så det var ingen overraskelse at han kom først over målstreken. I 2017 satte han løyperekord (1.47.12), men han klarte ikke å slå sin egen rekord i dag. Andreplassen gikk til svenske Oscar Persson fra Team Oscar Persson Consulting med tiden 1.57.52 og tredjeplass til Henning Lie fra Vang Skiløperforening på 1.58.18.


- Det var veldig fine forhold, men litt trått. Men vi er bare veldig fornøyd med at det er skikkelig vinterføre her i Trysil, sa Karstein Johaug etter han var kommet i mål. - Dette ble en fin gjennomkjøring for meg til Vasaloppet om 15 dager. Det er hovedmålet mitt i år. 

I dameklassen var det Ulrika Axelsson fra Sya SK/Team Driv Trening som vant på tiden 2.12.29. Fanny Marie Møller Endresen fra Team Driv Trening gikk inn på andreplassen på 2.17.41. Franziska Skogsholm fra Rena IL gikk inn på tredjeplass med tiden 2.29.47.

- Dette er første gang jeg går Trysil Skimaraton, og jeg er veldig fornøyd. Det ble en fin tur med strålende sol og fine forhold, sa Ulrika Axelsson fra Sya SK/Team Drive Trening.

Arrangør fornøyd med deltakerantallet
Østby lå badet i sol under lørdagens turrenn, så rammene rundt arrangementet var så godt som perfekte. I tillegg ble Trysil Skimaraton et av de første turrennene som fikk arrangere uten koronarestriksjoner.


- Vi må vel si at vi har hatt verdens beste forhold for å arrangere skirenn i dag. Det er veldig mange blide fjes her på både på deltakere og arrangør, forteller Madeleine Faldmo Skogberget, leder i Østby Idrettslag. – Vi er fornøyde med 444 påmeldte til årets Trysil Skimaraton. Det var jo mange usikkerheter i forhold til koronarestriksjoner frem til noen uker før rennet.

Enda bedre rammer rundt Trysil Skimaraton

Trysil Skimaraton kunne i år skilte med et helt nytt stadion, noe som gjorde det lettere for arrangør å gjennomføre turrennet.

- Vi håper at den nye stadion vårt har vært godt mottatt. Nå har vi samlet alt rundt rennet på ett sted, noe som også gjør det lettere for både deltakere, publikum og arrangør, forteller Skogberget.

Barneskirenn

Mens halv- og helmaraton pågikk, deltok 33 barn på barneskirenn.

- Det er veldig hyggelig at vi også kan kjøre barneskirenn under Trysil Skimaraton. Skigleden var stor, og vi hadde 33 barn som ga alt under rennet.

For hele resultatlisten,
se her: https://live.eqtiming.com/5880...

For mer informasjon, ta kontakt med:

Madeleine Faldmo Skogberget, leder Østby IL på telefon 99 16 74 29 eller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 87 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge