Gå videre til innhold
Klar for super-duell under årets Coop Trysil Rulleskisprint.
Klar for super-duell under årets Coop Trysil Rulleskisprint.

Pressemelding -

Gull-laget fra Falun klare for Trysil

10. august blir det storoppgjør i Trysil når blant annet hele gull-laget fra VM i Falun er klare for årets Coop Trysil Rulleskisprint. Det er klart for den sjette rulleskisprinten i Trysil, denne gang med rekordsterke navn på startstreken. 

Årets Coop Trysil Rulleskisprint arrangeres for sjette året på rad. Oppgjøret skjer midt i Trysils sentrum 10. august kl. 19.00.

- Vi har 12 sterke mann på startstreken, fordelt på tre heat. Etter tre innledede heat blir det en B- og A-finale. Speaker for dagen er Kjell Erik Kristiansen, som er en verdens beste speakere, forteller Svein Skarpmo i Hallo Trysil, som er arrangør av den årlige rulleskisprinten i Trysil.

Knallhard konkurranse

Petter Northug, som har vunnet rulleskisprinten i Trysil flere ganger tidligere, skal i år bryne seg på resten av laget som vant stafettgull under VM i Falun i 2015. Denne gangen blir det ingen samarbeid, men knallhard konkurranse mellom eldste Northug, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønset og Anders Gløersen.

- Det er veldig stort at hele stafettlaget fra Falun stiller under årets Coop Trysil Rulleskisprint. Det betyr mye for oss, og hever kvaliteten på sprinten, sier Skarpmo.

En av Norges mest populære skiløpere

På startstreken stiller også Johannes Høsflot Klæbo, som er blitt kalt den nye Petter Northug. Han var nykommer som seniorløper sist sesong og gjorde det veldig bra, noe som gjør han en av landets mest populære skiløpere for tiden. I tillegg er landslagsløper Hans Christer Holund klar.

- Vi håper og tror at både Klæbo og Holund har lyst å markere seg under rulleskisprinten i Trysil. Dette vil bli en uhyrlig spennende sprint, og jeg tror mange vil ønske å få med seg dette oppgjøret. Det kommer til å bli en folkefest i Trysil, sier Skarpmo.

Oppgjør mellom Northug-brødrene

I tradisjon tro stiller alle tre Northug-brødre på startstreken under rulleskisprinten i Trysil.

- Petter Northug stiller på svært få rulleskisprinter så det er veldig hyggelig at han kommer tilbake til Trysil år etter år. Det er en kjent sak at Northug-brødrene elsker å konkurrere, derfor er det også bra at både Tomas og Even stiller på rulleskisprinten. Brødrene skal i tillegg være trenere for deltakerne på Trysil Sommerskiskole tidligere på dagen, forteller Skarpmo.

Norges største sommerskiskole

Trysil Sommerskiskole arrangeres fra 6. til 18. august. Årets sommerskiskole har deltakerrekord med 380 påmeldte barn fra hele Norge.

- I år har sommerskiskolen 120 flere påmeldte enn i fjor, noe som mest sannsynlig gjør den til Norges største sommerskiskole. Det er veldig gøy. Vi har vært veldig opptatt av å holde på kvaliteten og sørge for at vi har et opplegg i toppklasse med gode instruktører. I år er både Northug- og Aukland-brødrene trenere, i tillegg til Niklas Dyrhaug. Vi har også 25 egne trenere av høy kvalitet, som sørger for at barna er fornøyd og vil komme tilbake på Trysil Sommerskiskole, år etter år, forteller Skarpmo, som også er ansvarlig for Trysil Sommerskiskole.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Svein Skarpmo, rennleder Coop Trysil Rulleskisprint, telefon 928 83045 eller e-post: svein@hallotrysil.no. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 25 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 20 km tilrettelagte sykkelløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge