Gå videre til innhold
Jeg lover fine stier, god merking og et fantastisk fjellterreng, sier Sondre Amdahl fra Trysil som er en av Norges beste ultraløpere.
Jeg lover fine stier, god merking og et fantastisk fjellterreng, sier Sondre Amdahl fra Trysil som er en av Norges beste ultraløpere.

Pressemelding -

Lanserer ny løpshelg i Trysil

Trysil Fjellmaraton - fire løp på to dager

Etter tre år med motbakkeløp i Trysil utvides nå løpshelga med Fjellkuten (14 km), Trysil Fjellmaraton (43 km) og Trysilultra’n (54 km). Alle løpene går på fine stier og grusveger i et fantastisk fjellterreng.

Den nye løpshelga i Trysil starter med Trysil 1132 Motbakkeløp fredag 2. september kl. 18.00. Løypa er en av de tøffeste på Østlandet med 782 høydemeter over 5,5 kilometer.

Lørdag kl. 09.00 går startskuddet for Trysilultra’n. Med 52 kilometer blir dette en fin utfordring for folk som vil prøve seg på «ultradistansen», det vil si løp som er lenger enn maraton. Trysilultra’n har 2.100 høydemeter og går på stier og grusveger på både øst- og vestsiden av Trysil sentrum.

Kl. 10.00 løpes Trysil Fjellmaraton i gang. Her venter 43 kilometer og 1.500 høydemeter i Grimsåsen og i Trysilfjellet (ultra- og maratondistansene har samme løype de siste 40 kilometerene).

Én time senere, kl. 11.00 er det klart for Fjellkuten, ei kortere løype på 14 kilometer i de lavere og lettere tilgjengelige delene av Trysilfjellet.

Det kåres vinnere på hver enkelt distanse, i tillegg til at vi premierer de beste tidene sammenlagt for fredag og lørdag (for eksempel motbakkeløp + maraton).

Får bistand fra en av Norges beste ultraløpere

IL Trysilgutten er arrangør av Trysil Fjellmaraton. I år er arrangementskomiteen forsterket med blant andre Sondre Amdahl, en av Norges beste ultraløpere. Sondre, som bor i Trysil, har gode resultater i verdenskjente ultraløp som Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB) og Western States og han kom på fjerdeplass i Ultra-Trail World Tour i 2015.

— Det er artig å kunne vise fram favoritt-stiene mine i Trysil. Her har jeg trent tusenvis med kilometer de siste åra. Jeg håper mange løpere, både ultraløpere og mer «vanlige» løpere tar turen hit og får oppleve høstfargene i Trysilfjellet. Jeg lover fine stier, god merking og et fantastisk fjellterreng, sier Sondre Amdahl.

Forventer mye liv og røre 

Trysil Fjellmaraton arrangeres samtidig som Trysil Elgfestival. Elgfestivalen arrangeres for andre gang i år, og hadde i fjor mer enn 6.000 besøkende. Alle løpene denne helga får start og målgang i Trysil sentrum (bortsett av motbakkeløpet som naturlig nok har målgang på toppen av Trysilfjellet).

— Vi tror en samlokalisering med Trysil Elgfestival vil gjøre at det blir mye liv og røre både før, under og etter løpsarrangementene, sier Geir Graff, leder i IL Trysilgutten.

For mer informasjon, kontakt Geir Graff, telefon 934 59 260 eller Sondre Amdahl, telefon 901 93 191.

trysilfjellmaraton.no

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge