Gå videre til innhold
Ligger an til tidenes renn

Pressemelding -

Ligger an til tidenes renn

Trysil Skimaraton arrangeres lørdag 14. februar og det ligger an til tidenes renn med et sterkt startfelt, perfekte forhold og gode værprognoser.

Storfavoritt med mange utfordrere

Det går mot en spennende helg i Trysil. Lørdag er det klart for Trysil Skimaraton og påmeldingene renner inn. Det er forventet at over 700 personer stiller på start, og favorittene er mange, både i herre- og dameklassen. Forhåndspåmeldingen går ut onsdag kveld kl. 23.59.

- I år stiller vi med et veldig sterkt startfelt. Storfavoritten er Stian Remseth Andresen, som har løyperekorden for Trysil Skimaraton, men det er mange sterke utfordrere. Vi kan blant annet nevne tryslingene Tore Stengrundet som var fjorårets vinner, Espen Aleksander Sørli, vinneren av Stenfjellrunden Stian Engebretsen Nordli og veteranen Ola Sandholt, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Det er også et sterkt damefelt i år, og her ligger det an til en spennende konkurranse.

- Ja, vi tror også det blir en hard kamp i damefeltet. Fjorårets vinner og innehaver av løyperekordene for damer Ulrica Perrson er en klar favoritt blant damene. Hun blir nærmest utfordret av turløpereliten i Hedmark med Lin Iren Sætre, Ragnhild Bolstad, Ingrid Vikman og Ragnhild Hafsahl Karset i spissen, sier Haugen.

Perfekte forhold

Det meldes om veldig bra forhold i løypene. Det er meldt lite nedbør frem mot renndagen, så arrangøren forventer faste og gode spor for deltakerne i Trysil Skimaraton. Værprognosene for renndagen ser også veldig lovende ut.

- Vi skal ut å teste løypa i morgen, og vil etter det kunne gi noen gode smøretips til renndagen. Smøretipsene blir publisert på www.trysil.no og Swixs sine nettsider torsdag ettermiddag. Vi stiller også mannsterke på jobb på fredag, så dersom det er behov for smørehjelp så er det bare å komme innom hos oss. Tore Stengrundet, som har gått Trysil Skimaraton utallige ganger, kommer også til å være i butikken fredag ettermiddag og vil gi gode tips til de som ønsker det. I tillegg er vi rennkontor for Trysil Skimaraton så her kan dere hente startnummer, sier Thorbjørn Lyseggen, daglig leder i Sentrum Sport Trysil.

Innholdsrik renndag

Trysil Skimaraton skal være en opplevelsesrik dag for hele familien.

- Vi oppfordrer alle renndeltakerne til å ta med seg hele familien til Østby på lørdag. Det blir god stemning og egen skisprint for barn og ungdom opp til 14 år. Skisprinten går av stabelen i tidsrommet mellom start- og målgang for Trysil Skimaraton. Det er ingen forhåndspåmelding til skisprinten, så det er bare å møte opp. Og det blir selvfølgelig premier til alle, smiler Haugen. 

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post per.ola.haugen@ssb.no

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 900 000 skidager, 66 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge