Gå videre til innhold
Trysil vil rekruttere flere norske skikjørere. Foto: Johan Huczkowsky, Skistar AB
Trysil vil rekruttere flere norske skikjørere. Foto: Johan Huczkowsky, Skistar AB

Pressemelding -

Nordmenn er ikke født med ski på beina - 25 prosent av nordmenn har aldri stått på ski

I en kundeundersøkelse gjennomført av Opinion for Destinasjon Trysil svarer hele 25 prosent av nordmenn over 18 år at de aldri har stått på alpinski eller brett. Dette vil Trysil gjøre noe med og søker nå etter nordmannen – eller dama - som ikke er født med ski på beina.

Trysil har i en undersøkelse gjennomført av Opinion i november kartlagt nordmenns alpine skierfaring.

- Vi synes andelen av nordmenn som aldri har stått på alpinski eller brett er altfor høyt. Tenk på all ski-, mestrings- og naturglede de går glipp av, sier Gudrun Sanaker Lohne, som er turistsjef på Norges største skisted, Trysil.

Naturopplevelser og helsegevinst

Trysil vil at flere skal oppdage hvor gøy det er å kjøre på alpinski, og leter nå etter nordmenn som ikke er født med ski på beina.

- Trysil er stedet der alle finner bakker som passer sitt nivå. Derfor søker vi nå etter nordmenn som aldri har stått på alpinski eller brett. Sammen med enten familien eller venner inviterer vi den utvalgte til en drømmeskiferie i Trysil, forteller Turid Backe-Viken i Skistar Trysil. - Vi mener at alle kan ha glede av å stå på alpinski. På ski får man naturopplevelser og fine minner med familien. Helsegevinsten med skikjøring er det kanskje ikke mange som tenker på når de koser seg i skibakkene, men den er også stor.

Skiglede med skiskole

I tillegg til skipass, skileie, alle måltider dekket, SPA, kanefart og få bo godt på skihotell rett ved skibakkene. Og nordmannen som er født uten ski på beina skal selvfølgelig få gå på skiskole.

- Skiskole er undervurdert av nordmenn. Det er bare seks prosent av kundene til Trysilguidene, skiskolen i Trysil, som er nordmenn. Men så tror jo vi nordmenn at vi er født med ski på beina, ler Backe-Viken. – Sannheten er at skiskole er bra enten man er nybegynner eller erfaren, og nå skal flere nordmenn få prøve det.

Sverige og Danmark har gjort det i mange år

I samme undersøkelse fra Opinion kommer det frem at 66 prosent av nordmenn ikke har vært på alpin skiferie de siste tre årene. Nordmenn har ikke samme tradisjon som svenskene og danskene som ofte reiser flere generasjoner sammen på skiferie, og gjerne flere ganger i året.

- Vi tror at flere nordmenn vil prøve skiferie for første gang denne sesongen, siden de ikke kan reise verken på sydenferie eller storbytur. Og hvis det er ett år nybegynner eller rustne skikjørere skal ta turen til Trysil, så er det kommende sesong, sier Backe-Viken. - Det blir god plass i Norges største skianlegg i år, som i en vanlig sesong har 80 prosent utenlandske gjester. Og vi har forberedt oss godt til en sikker vinter med godt fokus på smittevern fra alle aktører i Trysil.

Les mer om Jakten på nordmenn som ikke er født med ski på beina her

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22/gudrun@trysil.com eller Turid Backe-Viken i Skistar Trysil, telefon 99 28 00 71/turid.viken@skistar.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge