Gå videre til innhold
Northug smiler lurt på startstreken i fjor
Northug smiler lurt på startstreken i fjor

Pressemelding -

Northug-brødrene klare for rulleskisprint i Trysil

Det blir mange sterke navn på startstreken 11. august når Petter Northug skal forsvare seieren fra fjorårets rulleskisprint i Trysil. I tillegg legges det opp til et brødre-oppgjør når de tre Northug-gutta skal kjempe om hvem som er raskest på 100 meter rulleski.

Sterke navn på startstreken

Det er femte år på rad Trysil inviterer til et rullende oppgjør midt i sentrum. Den årlige Coop Trysil Rulleskisprint har blir et populært arrangement. Mye av suksessen kan skyldes de sterke idrettsnavnene som deltar på sprinten. Blant annet er alle Northug-brødrene klare for sprinten, i tillegg til blant annet Anders Aukland.

- Det blir et meget sterkt felt i år, så jeg er sikker på at det blir en spennende sprint. Vi har 12 mann på startstreken, fordelt på tre heat. Etter tre innledede heat blir det en B- og A-finale, forteller rennleder Svein Skarpmo.

Northug-oppgjør

Under årets rulleskisprint lanseres det en aldri så liten verdensnyhet. De blir en egen sprintkonkurranse for Northug-brødrene der de skal konkurrere om beste tid på 100 meter rulleski. Dette blir en publikumsvennlig thriller som kommer til å gå før finalen til rulleskisprinten.

- Det blir spennende å se hvem av brødrene som gjør det best i denne type sprintkonkurransen. Jeg holder en knapp på Petter, ettersom han er best i klassisk stil på rulleski, sier Skarpmo.

Rekorddeltakelse på årets sommerskiskole

Rulleskisprinten er et arrangement under Trysil Sommerskiskole, som er en av Norges største sommerskiskoler for barn. Skolen går over to uker og vil til sammen ha rekordmange deltakere i år; 275 barn fra cirka 60 ulike klubber fra hele Norge inntar Trysil. Trenerne på skolen er ingen ringere enn nettopp Petter, Tomas og Even Northug og brødrene Anders og Jørgen Aukland i tillegg til flere.

- Deltakerne på sommerskiskolen skal trene på langrenns- og skiskytningsteknikk. Det blir en uke med mye trening, inspirasjon og moro, forteller Skarpmo. – Et av høydepunktene er trening sammen med Petter Northug. Det er mange som prøver å løpe fra han.

Coop Trysil Rulleskisprint starter kl. 19.00 11. august i Trysil sentrum. Speaker for arrangementet er Kjell Erik Kristiansen. Heatene er som følger:

Heat 1:

1. Stian Berg, Team Trysilfjellet

2. Andreas Myran Steen, Team Jobzone

3. Anders Aukland, Team Santander

4. Petter Northug jr.. Strindheim

Heat 2:

5. Emil Johansson, Sverige

6. Tomas Northug, Strindheim

7. Marius Caspersen Falla, Team Jobzone

8. Simen Nordhagen, Team Trysilfjellet

Heat 3:

9. Even Northug, Strindheim

10. Timo Andre Bakken, Team Jobzone

11. Even Sæteren Hippe, Team Jobzone

12. Espen Sørlie, Team Sentrum Sport Trysil

For mer informasjon, ta kontakt med:

Svein Skarpmo, rennleder Coop Trysil Rulleskisprint, telefon 928 83045 eller e-post: svein@hallotrysil.no. 

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge