Følg Destinasjon Trysil

Påmeldingen til Trysil Skimaraton er i gang – nå med Visma Ski Classics Challengers-status

Pressemelding   •   des 03, 2019 06:30 CET

Forventet økt deltakelse etter at Trysil Skimaraton fikk Visma Ski Classics Challengers-status. Foto: Hans Martin Nysæter

15. februar 2020 braker det løs med et av Østlandet største turrenn, Trysil Skimaraton. I år tar de steget videre som en del av Visma Ski Classics Challengers-serien. Noe som trolig vil føre til økt deltakelse og stor oppmerksomhet for det tradisjonelle rennet i Østby.

Påmeldingen er åpnet for det 21. Trysil Skimaraton som avholdes 15. februar 2020. Det er forventet rekordmange deltakere etter at det ble kjent at rennet har fått status som Visma Ski Classics Challengers.

- Denne serien er nivået under Visma Ski Classics Pro Tour, men eliteutøverne kan hente viktig ranking og poeng i challengers-serien. Det betyr at Trysil Skimaraton trolig vil få flere eliteløpere i 2020, og rennet vil vokse i antall deltakere. Derfor setter vi i år et tak på 750 deltakere på helmaraton og 150 på halvmaraton, forteller Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Gode seedingsmuligheter

Populære Trysil Skimaraton er kjent for å være et snøsikkert turrenn, med en bra løypeprofil. Rennet er i tillegg seedingsrenn til både Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

- Vi får veldig gode tilbakemeldinger på rennet vårt. Det er en av grunnene til at vi kunne si ja til Visma Ski Classics Challengers status, som stiller strenge krav til kvalitet på både løypene og arrangementet. Det hjelper jo på at Trysil er såpass snøsikkert som det er. Dessuten mener mange at Trysil Skimaraton gir gode seedingresultater, smiler Haugen.

Et turrenn for alle

Selv om Trysil Skimaraton har ny status så skal fortsatt rennet være et renn for alle.

- Trysil Skimaraton har helt siden oppstart vært et skirenn for alt fra mosjonisten til den mer aktive skiløperen. Det skal vi også være i fremtiden. Vårt fokus er kvalitet på arrangementet og å legge til rette for gode skiopplevelser for alle. Derfor fortsetter vi å tilby et alternativ til de som ikke vil gå maraton-klassene. Halvmaraton har blitt veldig populært, sier Haugen. Men ikke drøy med å melde dere på, for i 2020 vil det mest sannsynlig bli fullt.

For mer informasjon, ta kontakt med

Per Ola Haugen, påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton, telefon 95 02 90 63 eller e-post kontaktoss@trysilskimaraton.org

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 250 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 59 500 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.