Gå videre til innhold
Påskefjellet ikke lenger bare for nordmenn

Pressemelding -

Påskefjellet ikke lenger bare for nordmenn

For første gang i historien har Trysil flere kommersielle utenlandske påskegjester enn norske. Har utlendingene nå fått øynene opp for påskefjellet som nordmenn i alle år har sverget til? 

Flere utlendinger enn nordmenn i Trysil

Det er ikke noe nytt at det er flere dansker og svensker i Trysil enn nordmenn, men i påsken har det alltid vært en overvekt av norske gjester. I år har dette snudd i Trysil.

- Det er overraskende at 54 prosent av de totale kommersielle gjestedøgn i Trysil i påsken er utenlandske. Dette skiller oss fra andre alpindestinasjoner i Skandinavia som fortsatt har flest påskegjester fra egen nasjon, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Snøsikre Trysil

Det har vært en økning i nesten alle de utenlandske markedene til Trysil, men den desidert største økningen er i det danske og det engelske markedet.

- Vi har sett tendensen de siste årene på at flere og flere utlendinger har valgt å komme til Trysil i påsken. Vi har jobbet målrettet i mange år for å få ut budskapet til utenlandske gjester om at Trysil er snøsikkert utover i april. I det danske markedet har vi sett en vridning fra å feire påsken i byen til å legge påskeferien til fjellet og Trysil. Det engelske markedet er ganske nytt for oss, og i år har det tatt helt av. Vi har foreløpig en økning på 44 prosent i dette markedet for sesongen. Engelskmenn har i alle år valfartet til alpene i Østerrike og Frankrike i påsken. I år legger mange av dem påskeferien til Trysil i stedet, forteller Turid Backe-Viken, salg- og markedssjef i Skistar Trysil.

- Det er spennende å jobbe med internasjonalisering av Trysil, sier Lohne.
- Tilbakemeldingene vi får fra engelske gjester om Trysil er fantastisk gode. Det lover godt for arbeidet som er i gang med å få enda flere flygjester til å komme til oss. Dette er en viktig utvikling, skal vi klare vekstmålene vi har satt i Trysils reiselivsstrategi.

Trysil blir syv ganger flere i påsken

Totalt sett ser det veldig bra ut for påsketallene til Trysil.

- Til nå har vi solgt hele 35 600 gjestedøgn i påsken. Det er foreløpig 10 prosent opp sammenlignet med fjorårets resultat. Vi er veldig spente på hva vi ender opp på, men det ser ut til å gå mot en rekordpåske i år. Innbyggertallet i Trysil blir grovt regnet syv ganger så høyt i påsken, noe som gjør at vi kommer inn på topp 10-listen over store tettsteder i Norge, smiler Lohne. – Nå gleder vi oss til å ta imot gjestene til det som mest sannsynlig kommer til å bli tidenes beste Trysil-påske, med nylig påfyll av snø, gode værprognoser og et tettpakket påskeprogram.

Svenskepåske

I Trysil fortsetter skisesongen i aller høyeste grad etter påsken.

- Ja, etter påsken kommer svenskene. Da er det ”svenskepåske” i Trysil. Den uken er det faktisk 16 500 kommersielle svenske gjestedøgn, i tillegg til svenske hytteeieres egen bruk av hytta. Og så går det slag i slag frem mot sesongavslutning med Trysilsmellen 17. til 19. april og Ski out – Bike in 24. til 26. april. Vårskikjøringen i Trysil er fantastisk, forteller Lohne.

For mer informasjon, ta kontakt med

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil, telefon 48 15 18 22 eller e-post gudrun@trysil.no.

Emner

Tags

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark om sommeren. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Pressekontakt

Gro Kveldro Bruksås

Gro Kveldro Bruksås

Pressekontakt PR-ansvarlig +47 46 82 66 74
Gudrun Sanaker Lohne

Gudrun Sanaker Lohne

Pressekontakt Turistsjef, daglig leder Destinasjon Trysil +47 48 15 18 22

Relatert materiale

Relaterte nyheter