Følg Destinasjon Trysil

Rekordmange ryper til Trysil

Pressemelding   •   sep 07, 2016 06:30 CEST

Samme helg som et tusentalls av jegere pakker gevær og nistepakke for å starte årets rypejakt, inntar rekordmange ryper Trysil. Disse rypene er fredet, da det er snakk om over 5000 jenter som er klare for årets jentehelg i Trysil. Trysilrypa har i år rekorddeltakelse, og er dermed et av de største jentearrangementene i Norge.

Oppgang i rypebestanden

Statskog sa i sin pressemelding 5. september at rypebestanden i Sør-Norge viser en oppgang fra i fjor. Oppgang er det også for Trysilrypa, som samler over 5000 ryper, eller jenter, i Trysil helgen 8. til 11. september.

- Vi arrangerer Trysilrypa for 17. gang i år. Arrangementet har bare vokst og vokst, særlig de siste årene. I år har vi rekordmange påmeldte til Trysilrypa, og vi forventer nesten 1000 flere damer enn i fjor, forteller sjefsrypa Gedde Enberget. - Jeg tror det er flere grunner til at Trysilrypa har blitt så stort. Vi merker godt at trenden går mot aktive ferier, og at man er blitt mer opptatt av trening og kosthold den siste tiden. I tillegg blir hverdagene bare mer og mer travle for familier. En jentehelg å se frem mot er en viktig avkobling i en travel hverdag.

Populær stegg i høneflokken

Trysilrypa har satset på mangfoldet, ved å tilby noe for alle. Man kan man enten løpe på tid eller man kan velge fjellmarsj. Det er tillegg mye annet som skjer rundt Trysilrypa. På fredagen er det moteshow, guidet fjelltur, stisykkelkurs kun for ryper, muligheter for shopping med gode tilbud og fokus på lokalmat. Lørdagen er selve løpsdagen hvor man går fra run til afterrun, og på kvelden blir det tre-retters middag på Rypenes aften.

- Vi er så heldig å ha kapret det vi mener er Norges morsomste mann som årets underholder. Truls Svendsen er tydeligvis populær blant jentene. Rypenes aften ble i alle fall utsolgt på rekordtid i år. Truls skal få bryne seg på over 800 jenter i rypeteltet, sier Enberget.

900 jenter samlet på hotell

Hotellet Park Inn Mountain Resort Trysil i Fageråsen er vanligvis stengt på sommeren. Under Trysilrypa åpner de dørene for omtrent 900 jenter. Det er har de gjort de fire siste årene, og hotellet er stort sett fullbooket under Trysilrypa.

- Vi synes det er veldig gøy å bidra til at Trysilrypene får den jentehelgen de fortjener. Vi har varmet opp bassenget og kan tilby jentene et bredt spa-tilbud. I tillegg blir det live musikk både fredag og lørdag i hotellets bar, Stabben. På lørdag kan vi be jentene på rypemiddag. Med andre ord, vi har tilrettelagt for tidenes jentehelg under Trysilrypa. Det er fortsatt noen få rom igjen, forteller hotellets daglig leder, Pontus Åkesson.

Park Inn i Trysil stenger dørene igjen etter rypehelgen, men åpner igjen allerede 10. oktober. Da vil hotellet holde åpent til 27. oktober, i hele perioden som Radisson Blu Resort Trysil holder stengt på grunn av oppussing. Park Inn åpner for vintersesongen fredag 9. desember.

Fantastisk høsthelg i sikte

Trysilrypa går mot ei fantastisk høsthelg. Trærne begynner å få høstfargene på. Det er tørt og fint i løypene. Fageråsen i Trysil er stedet å være i helgen, men bare hvis du er av hunkjønn.

- Vi har gledet oss til dette i et år nå, og forventer ei helg med mange sporty jenter i alle aldre rundt i Trysilfjellet. Selv om det blir mye folk på stiene, så er heldigvis fjellet vidt. Det er ikke noe problem med å gå eller løpe forbi de foran hvis du vil raskere frem. Vårt største problem er neste å få damene ned fra fjellet. Mange koser seg veldig ute på tur, smiler Enberget. 

For mer informasjon, ta kontakt

Gedde Enberget, ansvarlig for Trysilrypa, telefon 41 44 85 60 eller e-post: geddetelemark@gmail.com

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårlig destinasjon. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.