Gå videre til innhold
Trysil har aldri startet langrennssesongen så tidlig. 24. oktober ser det slik ut på langrennsarenaen. Foto: Destinasjon Trysil
Trysil har aldri startet langrennssesongen så tidlig. 24. oktober ser det slik ut på langrennsarenaen. Foto: Destinasjon Trysil

Pressemelding -

Rekordtidlig åpning av langrennssesongen i Trysil

Det er sjette året på rad at Trysil lager langrennsløyper på snø fra i fjor, men de har aldri startet sesongen så tidlig som i år. 24. oktober kan man trene på hele 6,5 kilometer langrennsløyper i Trysil.

74.000 kubikkmeter snø har vært lagret under flis i Trysil gjennom sommeren. 24. oktober er denne snøen blitt til 6,5 kilometer med langrennsløyper på Trysilfjellet Arena, og dermed er en rekordtidlig langrennssesong i gang i Trysil.

- I år har vi lagret 10.000 kubikkmeter mer snø enn tidligere år. Så vi kommer til å ha en knallgod såle, som kommer til å vare gjennom hele tidligsnøperioden vår som er til 13. desember, sier Johan Swärd, daglig leder ved Trysilfjell Utmarkslag.

«En fantastisk måte å bli en bedre skiløper på.»

En tidlig start på langrennssesong er blitt svært populært i Trysil de siste årene. Langrennsløypene og skiskytterarenaen brukes både av aktive mosjonister og landslag. Johannes Høsflot Klæbo er stor fan av tidligsnø. Det avslørte skikongen da han gikk rulleskisprint i Trysil tidligere i høst.

- Jeg tror at åpning 24. oktober med en såpass lang løype som de har her i Trysil, er en fantastisk måte å bli en bedre skiløper på, sa Høsflot Klæbo. – Det er klart stor forskjell på 6,5 kilometer og én kilometer løyper som du kan gå andre plasser når de legger ut snø.

Trysil tilrettelegger for rekruttering

I Trysil fortsetter man å tilrettelegge for rekruttering innen langrennssporten ved å bygge egne teknikkområder rundt langrennarenaen. Det har vist seg å være viktig for å gjøre langrennstrening mer interessant, særlig for langrennsklubbene som kommer til Trysil med barn og unge.

- Jeg må si at jeg er veldig glad for å høre at det legges til rette i Trysil for å jobbe med teknikk og få bedre balanse på skiene. Det å jobbe med tekniske øvelser gjør at man blir en bedre skiløper og tar steg, sa Høsflot Klæbo.

Smittevern i fokus - trygt og sikkert i Trysil

Tidligsnøsatsingen er en del av Trysils bærekraftige helårsutvikling. Langrenns- og skiskyttertilbudet fyller senger i en periode hvor det historisk sett har vært veldig lite gjester i Trysil. I år er det viktigere enn noensinne å holde «reiselivshjulene» i gang. Derfor jobbes det i hele Trysil med smittevern og tiltak som skal sikre gjestene på plass.

- Vi har akkurat vært igjennom en god sommer for hotellet. Vi er derfor trygge på at treningsgjester i Trysil skal oppleve det sikkert å bo hos oss. Med hotellets 33.000 kvadrat så har vi mulighet til å spre gjestene våre godt, sier Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Vi har tidligere år hatt veldig fornøyde treningsgjester her. Vi tilrettelegger med gode og næringsrike måltider, og en stor bonus er selvfølgelig beliggenheten vår. Langrennsarenaen ligger kun noen hundre meter fra hotellet. Nå gleder vi oss til å ta imot langrennssultne gjester igjen.

For mer informasjon:

Ta kontakt med Johan Swärd, daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag, telefon 95 75 80 64/johan@trysil.com eller Maria Åhgren, General Manager på Radisson Blu Resort Trysil, telefon på telefon 46 91 84 63 eller e-post: maria.aahgren@radissonblu.com. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 68 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 61 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 50 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge