Gå videre til innhold
Trysilrypa terrengløp har hatt 33 prosent økning i år
Trysilrypa terrengløp har hatt 33 prosent økning i år

Pressemelding -

Rypeinvasjon i Trysil

Torsdag 7. september braker Trysilrypa i gang – et jentearrangement som har vokst kolossalt de siste årene. Over 5000 jenter invaderer Trysilfjellet til helgen enten for å gå fjellmarsj eller for å løpe Trysilrypa terrengløp. 

September er i aller høyeste grad rype-måned i Trysil. Men før rypejakta settes i gang skal over 5000 jenter innta fjellet kommende helg. Det er klart for den attende versjonen av Trysilrypa, som er blitt Norges største fjellmarsj- og løp.

- Vi konkurrerer med flere andre store jentearrangement nå i høst, men Trysilrypa vokser og for mange har det blitt en tradisjon å legge kanskje årets jentehelg hit. Samtidig ser vi at det er mange som har meldt seg på Trysilrypa for første gang, i tillegg til at flere og flere ryper som kommer langveis, fra Finnmark i nord til Lindesnes i sør, forteller Gedde Enberget, arrangementsansvarlig for Trysilrypa.

Flere vil løpe terrengløp

Å løpe i fjellet er en trend som vokser for hvert år. Nå merker også Trysilrypa en sterk økning i løpsklassene.

- Til nå har vi en økning på 33 prosent i løpsklassene sammenlignet med fjoråret. Det er utrolig gøy at flere vil delta på det som blir kalt for et av Norges fineste og tøffeste terrengløp. Nytt av året er også har pengepremie til de tre beste som løper 6 og 13 kilometer, forteller Enberget.

Aktive jentehelg

Mange av jentene som inntar Trysil i helgen er over gjennomsnittet aktive. Trysilrypa utvider derfor i år tilbudet med å tilby flere aktiviteter til deltakerne.

- Vi ser at mange utvider helgen og kommer til Trysil allerede onsdag. Derfor tilbyr vi flere rypeaktiviteter på torsdag og fredag, som guidet tur til Skagsvola, Trysils svar på Beseggen, rypeklatring i den nye Høyt & Lavt-klatreparken og selvfølgelig rypesykling med stisykkelkurs og guiding i vårt spektakulære sykkelanlegg. Disse aktivitetene bookes godt, så det er tydelig at rypene er både tøffe og sporty jenter, sier Enberget.

Raske menn klare for Trysilrypa

Etter at løpet og fjellmarsjen er gjennomført lørdag 9. september fortsetter rypefesten med afterrun, og kveldens høydepunkt er Rypenes aften. I år ble Rypenes aften utsolgt rekordtidlig. Allerede i juni hadde 820 jenter sikret seg plass til den populære avslutningen på Trysilrypa.

- De to siste årene har vi måttet øke størrelsen på rypeteltet, der vi kjører Rypenes aften. Men det ser fortsatt ikke ut som at vi har stort nok telt, ler Enberget. – Vi jobber hardt for å holde høy kvalitet på Rypenes aften, både når det gjelder mat og underholdning. Nå gleder vi oss veldig til at årets underholdere, Raske menn, skal entre scenen i rypeteltet med sitt elleville show.

For mer informasjon, ta kontakt

Gedde Enberget, arrangementsansvarlig for Trysilrypa, telefon 41 44 85 60 eller e-post: geddetelemark@gmail.com. 

Emner

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 850 000 gjestedøgn, 28 000 senger rundt Trysilfjellet, over 919 000 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper. 25 000 sykkeldager, 100 km med naturlig singeltrack, sykkelparker, over 20 km tilrettelagte sykkelløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Relaterte events

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge