Gå videre til innhold
Denne gjengen har fått innpass på Olympiatoppen i regi av Snow Team Trysil.
Denne gjengen har fått innpass på Olympiatoppen i regi av Snow Team Trysil.

Pressemelding -

Stor interesse for toppidrett i Trysil

Toppidrettssatsingen på Trysil videregående skole ga dobbelt så mange utøvere enn hva målsetningene var.

Populært tilbud

Trysil har gjennom tidende oppfostret mange toppidrettsutøvere. Det er kanskje ikke så rart når man ser på treningsfasilitetene til skibygda, som er i verdensklasse. I 2016 ønsket Trysil i enda større grad å tilrettelegge for at unge, lovende idrettsutøver skulle få best mulig utgangspunkt for sin idrettskarriere. Snow Team Trysil ble lansert til elever ved idrettsfag på Trysil videregående skole. Og bare etter et halvt år ser man positive effekter av satsingen.

- Intensjonen med dette teamet er å tilby et bra og helhetlig opplegg for toppidrettselever i Trysil utover tilbudet Trysil videregående skole allerede har i dag. Vi hadde en målsetning om å få med 10 elever i teamet det første året, og responsen var overveldende. Nå har vi 22 utøvere fra hele Østlandet som følger det godt mottatte tilbudet fra oss, sier Helge Bonden, styreleder i Snow Team Trysil. – Vi er på god vei mot å nå målsetningen vår med minst 30 elever i teamet etter tre år.

Snow Team Trysil inviterer til informasjon i etterkant av åpen dag på Trysil videregående skole 17. januar.

Flere toppidrettsutøvere til Trysil

I fjor kom lovendringen om fritt skolevalg for videregående elever over fylkesgrenser. Det har gitt Trysil videregående skole muligheter for et etterlengtet oppsving.

- Vi skal ikke legge skjul på at vi har hatt for få elever ved idrettslinjene våre de siste årene. Lovendringen i 2016 var veldig bra, og ikke minst viktig for skolen. For elever som ønsker å satse på idrett på et seriøst nivå er Trysil en av Norges best plasserte skoler. Vi har ski in, ski out kantine, tidligere toppidrettsprofiler som er ansvarlig for treningene og ikke minst fantastiske treningsfasiliteter. Nå har alle som vil mulighet til å velge Trysil, og det er det også mange som har gjort. Teamet er et frivillig opplegg for våre elever, og har vært et bra supplement til tilbudet vårt. Det har nok ført til at vi fått flere elever på idrettsfag, sier Bjørn Matsson, rektor ved Trysil videregående skole.

Legger grunnlaget i Trysil

Snow Team Trysil har utøvere innen alpin, freeski, snowboard, langrenn og skiskyting. Mange av utøverne i teamet har flyttet til Trysil, kun for å gå på idrettslinjen og satse på idretten sin. Alpinist Sara Thamdrup fra Moss og langrennsutøver Petter Myhr fra Vallset er to av dem. Til tross for ung alder har begge disse store ambisjoner.

- Trysil er et fantastisk sted å være både sommer og vinter. Skibakkene er i verdensklasse, det samme er trenerne. Men det viktigste for meg og mine foreldre er at jeg, ved å være en del av Snow Team Trysil, kan få en så tett oppfølging som jeg gjør. Ikke bare på skolen, men også på ettermiddager. Det er betryggende siden jeg har flyttet hjemmefra i en så ung alder. Det er også trygt å ha med noen når jeg reiser på trening og renn, sier alpinisten, Sara Thamdrup.

- Jeg valgte Trysil først og fremst på grunn av treningsfasilitetene og snøforholdene her. Hjemme måtte jeg kjøre ganske langt for å gå på ski. Hvis man skal satse så er det viktig å ha treningsmuligheter i nærheten av der man bor. Jeg hadde også hørt om Snow Team Trysil, og det hørtes ut som et veldig bra opplegg. Og det har det vært. Vi blir fulgt opp på en unik måte, og jeg tror det øker sjansene våre for å lykkes som toppidrettsutøver betraktelig, sier langrennsutøveren Petter Myhr.

Fakta om Snow Team Trysil

  • Snow Team Trysil ble etablert fra skoleåret 2015/16 og er en frivillig organisasjon som har som mål å tilrettelegge for toppidrettssatsing for alpin, freeski, snowboard, langrenn og skiskyting ved Trysil videregående skole utover skolens ordinære idrettslinjetilbud.
  • Hver idrettsgren har utarbeidet eget opplegg for treninger, treningssamlinger, tilgang til arenaer og elevene får oppfølging av kompetente trenere ift helårig treningsplan og gjennomføring av treninger og eventuelt konkurranser
  • Teamet har knyttet til seg meget godt kvalifiserte trenere som Ola Lunde og Siv Bråten Lunde (skiskyting), Anita Moen (langrenn), Anders ”Calle” Carlsson og Mika Gustafsson (alpint) og William Kalfoss (freeski).
  • Det er muligheter for en frivillig fadderordning som skal gi elevene oppfølging og trygghet utenfor skolen og treningene for eksempel ift bosituasjon, lekser, måltider, kosthold, søvn og sosialt
  • Teamet er et privat initiativ støttet av næringslivet i kommunen og regionen, med tett samarbeid mellom Trysil videregående skole, Idrettslaget Trysilgutten og næringslivet
  • Teamet mottar også økonomisk støtte fra Trysil kommune
  • Utøverne betaler en egenandel pr skoleår

For mer informasjon, ta kontakt med

Helge Bonden, styreleder Snow Team Trysil, telefon 99 28 00 05 eller Bjørn Matsson, rektor Trysil videregående skole, telefon 90 76 57 89. 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil.

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 850 000 gjestedøgn, 27 000 senger rundt Trysilfjellet, 919 499 skidager, 207 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 29 heiser, over 500 km med langrennsløyper, en unik satsing på stisykling og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge