Gå videre til innhold
Trysil 1132 Motbakkeløp – for alle!

Pressemelding -

Trysil 1132 Motbakkeløp – for alle!

Lørdag 12. september er det klart for Trysil 1132 Motbakkeløp. Starten er ved Trysilelvas bredde og målgang på Trysilfjellets topp. Med 5,5 km og 831 høydemeter byr løpet på utfordringer for både eliten og mosjonister.

For alle!

Strekningen fra sentrum og opp til toppen av Trysilfjellet er blitt brukt i mange år som kondistest. For 3 år siden ble motbakkeløpet satt ordentlig i system som et av Trysils kommersielle arrangementer. Eliten dominerer startlisten, men flere og flere mosjonister ser løpet som et fint treningsmål. Det er klasse for elite og for mosjonister.

– Et glimrende mål å trene mot

Trysilnaturen er en perfekt treningsarena om sommeren, med gode stier, grønne heistraséer og nedfarter. Trysil 1132 Motbakkeløp er merket hele sommeren og kan brukes som treningsløype. Det er et fint mål å trene mot. Å gå er like riktig som å løpe, og løpsleder Geir Graff ivrer for at mange skal tørre å prøve.

– Ikke la deg skremme til å tro at dette kun er for eliten, sier Graff. Her snakker vi mer om en kamp mot seg selv enn mot klokka og de andre deltakerne. De fleste bruker mellom 1 og 2 timer. For mosjonistene er det hurtig gange eller jogging til Turistsenteret, og fra der skigange til topps.

Sterke navn

Bestetiden på strekningen er sterke 35,24. Den ble satt i 2014 av Tore Stengrundet fra Team Sentrum Sport Trysil. Også i år er det mange motbakkesterke kandidater på deltakerlisten.

– Team Jobzone og Team Trysilfjellet legger treningshelg til Trysil motbakkehelga, og de stiller til start, forteller Geir Graff.. Det samme gjør ultraløper Sondre Amdahl. Sondre har mange meget solide prestasjoner bak seg fra ultraløp i Europa, Asia og Amerika. Han er så klart en sterk kandidat i år. Det skal bli spennende å se hvordan han legger opp løpet på for han en forholdsvis kort distanse.

Startskuddet på motbakkeløpet til Trysilfjellets topp, 1132 moh., går lørdag 12. september klokken 11.32.

Mer info om Trysil 1132 Motbakkeløp:

Løpsleder og daglig leder IL Trysilgutten Geir Graff, mobil 9345 9260

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 700 000 gjestedøgn, 845 000 skidager, 67 bakker, 31 heiser, 100 km med langrensløyper i Trysilfjellet og totalt over 500 km i Trysil kommune og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal destinasjon.

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge