Gå videre til innhold
Trysil hedret av næringsministeren

Pressemelding -

Trysil hedret av næringsministeren

Trysil har igjen klart å få merket som bærekraftig reisemål. Torsdag 9. juni overrakte næringsminister Monica Mæland Trysils merke til Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil, og Gro Svarstad, næringssjef i Trysil kommune. Trysil var en av fire piloter i Norge som fikk merket for første gang i 2013, sammen med Røros, Lærdal og Vega.

Nå har de alle klart å remerke seg. Fire nye destinasjoner fikk også merket for første gang. Det var Geilo, Svalbard, Setesdal og Inderøy. Over 15 destinasjoner og 1000 bedrifter bidrar i arbeidet om å videreutvikle bærekraftige reisemål i Norge.

- Gratulerer til alle i Trysil for bra fremgang innen de 10 prinsippene for bærekraft, sier Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil. - Vi utvikler oss stadig videre og får dermed beholde merket vårt som bærekraftig reisemål. Det er mye arbeid på mange områder som ligger bak dette. Hele 108 indikatorer er besvart og det er alle aktører i fellesskapet som bidrar i dette arbeidet. 

Merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsmerke for reisemål i Norge. Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling. Ordningen driftes av Innovasjon Norge.

- Merket er et kvalitetsstempel på vårt reisemål og er viktig for å bygge et godt omdømme. Samtidig har prosessene som ligger bak for å få merket bidratt til å øke bevisstheten hos mange aktører i Trysil til å ta dette arbeidet på alvor, sier Lohne. - I tillegg bidrar det til å få en oversikt over alt som gjøres og det er mye. Nå er det bare å jobbe videre med vår utvikling, for dette arbeidet slutter jo aldri, avslutter hun.

Les mer om bærekraftig utvikling i Trysil:

http://www.trysil.no/barekraft 

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for all reiselivsrelatert virksomhet i Trysil. 

Trysil er Norges største skisted og naturens fornøyelsespark. Vi har 773 000 gjestedøgn, 912 000 skidager, over 200 millioner NOK i skipassomsetning, 67 bakker, 31 heiser, over 500 km med langrennsløyper og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Over 70 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet.Trysil reiselivsstrategi 2020 viser retningen for en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som internasjonal og helårig destinasjon med en unik satsning på idretssopplevelser og stisykling. 

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge