Gå videre til innhold
Fantastiske vinterforhold i Trysil. Foto: Ola Matsson
Fantastiske vinterforhold i Trysil. Foto: Ola Matsson

Nyhet -

10 tips til vinterferien i Trysil

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil.

1. Trugetur i vinterland

Trugetur er helt fantastisk måte å komme seg ut i naturen på. I Trysil kan du begi deg ut alene og tråkke dine egne spor eller man kan bli med en guide. Trugetur med guide passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med. Lån av truger og staver er inkludert i prisen.

Man også leie truger i Trysil. Trugetur på kvelden med hodelykt kan anbefales.

2. Skiskole for barna

Mange synes det er vanskelig å lære egne barna å stå på ski. skiskole vil barna garantert ha det gøy, og læringskurven vil være bratt. Kanskje blir det tid for en voksentur på ski mens barna er på skiskole? Eller så kan man benytte sjanse til å gå på skiskole selv. Det er ikke alle nordmenn som er født med ski på beina..

3. Sledehundtur

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan man styre sin egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er nå to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

4. Idyll på hesteslede

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Man blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Her får man servert en deilig 3-retters middag, med blant annet elgbiff-gryte og gårdskonas eplekake.

5. Bo på tretopphytte

Tretopphytte er blitt populært - og ikke uten grunnDet er en helt spesiell opplevelse å bo på tretopphytte med fugler og ekorn rett utenfor vinduet. Spennende både for store og små. Du får naturen tett innpå deg, og det er stille og idyllisk. I Trysil er det to aktører som har tretopphytte.

6. Tidligski

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer, fra klokken 07.00 til 09.00. Avslutt tidligskien med en deilig frokost.

Du kan delta på Tidligski lørdager (fra den 6. februar), samt onsdager i ukene 8 og 9, og fire dager (ons-lør) i påsken.

7. En av Norges lengste kjelkebakker

Prøv en opplevelse utenom det vanligeOpplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

8. Innendørs moro med badeland og bowling

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse!

9. Vinterridning

Nå kan du bli med Trysil Hestesenter på vinterridning! Det er en stor opplevelse å få følge med de snille hestene og det trygge vertskapet ut på tur i det snøkledde landskapet. Hestesenteret tilbyr 1,5 times ridetur, inkludert stopp med varmt drikke i lavvoen.

10. Møt Valle

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og gjennom vinteren har han et eget program for barn. Han er barnas beste venn og gjør alt for at store og små skal få en fantastisk skiferie! Du møter Valle barneområdene, og i år hilser du på Valle ved å enten vinke, eller å forme hendene som et hjerte.

www.trysil.com

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil
Storvegen 3
2420 Trysil
Norge