Gå videre til innhold
I løpet av oktober er målet å ha på plass lokale og nasjonale retningslinjer for hvordan man håndterer Covid-19 i Trysil og øvrige norske alpinanlegg i vinter. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil
I løpet av oktober er målet å ha på plass lokale og nasjonale retningslinjer for hvordan man håndterer Covid-19 i Trysil og øvrige norske alpinanlegg i vinter. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Nyhet -

Trysil forbereder en trygg og koronatilpasset vintersesong

Forrige vintersesong ble Trysil tvunget til å stenge skianlegget tidligere enn planlagt på grunn av Covid-19. Foran kommende sesong arbeider Destinasjon Trysil, sammen med SkiStar og flere kommunale og nasjonale aktører, for å kunne åpne skisesongen på en trygg og sikker måte for gjester, ansatte og innbyggere.

Forberedelsene til høst- og vintersesongen pågår for fullt hos alle aktører i Trysil. Koronasituasjonen, hvordan den vil påvirke næringen og den enkelte virksomhet, er høyt på agendaen.

- Vi legger en bra besøkt sommer bak oss, og den ble gjennomført på en trygg og god måte. Som Norges største skisted er det viktig at vi er samstemte foran vinteren, slik at vi skaper trygghet og sikkerhet for alle i Trysil. Å ha dialog med berørte aktører, lære av tidligere erfaringer og handle deretter er derfor veldig viktig, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Vil få på plass felles retningslinjer for alpinanleggene i Norge

For å dele erfaringer og få et felles syn på hvordan koronasituasjonen skal håndteres har Destinasjon Trysil og Alpinanleggenes Landsforening (ALF) i september invitert til samarbeid og flere konsultasjonsmøter med kommuneoverlegene i Hemsedal og Trysil, samt involvert FHI og Helsedirektoratet, for å få til felles retningslinjer for alpinbransjen i Norge.

SkiStar Trysil er, sammen med Destinasjon Trysil og ALF, en stor aktør og pådriver i arbeidet med å få på plass felles retningslinjer. Det er nedsatt arbeidsgrupper innenfor områdene heis, butikk/leie, losji, resepsjon og serveringssteder. Gruppene jobber med å finne praktiske løsninger på konkrete utfordringer, for å få på plass en felles smittevernveileder bransjen i Norge kan enes om.

- Våre gjesters og medarbeideres trivsel kommer først, og vi skal gjøre alt vi kan for å tilby et trygt og sikkert miljø for alle som besøker og arbeider hos oss i vinter. Her er det viktig med en felles tilnærming til koronasituasjonen for alle berørte i Trysil. Vi jobber som vanlig med å forberede vintersesongen, og vil som alltid prioritere snøproduksjon og levere best mulig kvalitet på vårt produkt. Alpin skikjøring er i seg selv en kontaktfri aktivitet, og vi vil tilrettelegge for å unngå køer og trengsel, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i SkiStar Trysil og styreleder i ALF.

Gudrun Sanaker Lohne og Helge Bonden vil ha felles retningslinjer for alpinbransjen i vinter. Her under fjorårets kickoff på vintersesongen. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil.

I løpet av oktober er målet å ha på plass lokale og nasjonale retningslinjer for hvordan man håndterer Covid-19 i Trysil og øvrige norske alpinanlegg i vinter. Neste samrådsmøte om korona er i Trysil den 23. september.

For spørsmål fra media, kontakt gjerne:

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil: gudrun.lohne@trysil.com, (+47) 481 51 822

Helge Bonden, destinasjonssjef SkiStar Trysil: helge.bonden@skistar.com, (+47) 62 45 20 05

Petra Hallebrant, pr- og kommunikasjonssjef i SkiStar AB: petra.hallebrant@skistar.com. (+46) 729 637 332

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Ida Dyreng

Ida Dyreng

Pressekontakt Daglig leder, Destinasjon Trysil +47 90 73 23 08

Relatert innhold

Norges to travleste stolheiser, Fjellekspressen og Liekspressen, har stått stille i påsken. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Norske fjelldestinasjoner ber innstendig om forlenget kompensasjon for sesongbedrifter

Norges reiselivskommuner i fjellene er de som er hardest rammet av koronakrisen i Norge i forhold til permitteringer. Inntektstapet for de over 2.100 bedriftene er skyhøye, og mange vil gå konkurs hvis ikke regjeringen ser på en forlenging av kompensasjonsordningen.
I et brev til regjeringen 14. april ber norske fjelldestinasjoner om hjelp til å sikre en bærekraftig reiselivsnæring i fremtiden

Trysil ber vi om kompensasjoner for tapt dekningsbidrag på grunn av tvungen nedstenging ut vintersesong. Foto: Ola Matsson/Trysil

Tiltakspakkene må inneholde mer for å redde reiselivet i Trysil

Regjeringens tiltakspakke presentert 27. mars er på langt nær nok for å redde de kriserammede bedriftene i Trysil. Nå ber Destinasjon Trysil, sammen med flere norske fjelldestinasjoner, om kompensasjon for tapt dekningsbidrag etter at de ble tvunget til å stenge 13. mars og ut vintersesongen på grunn av koronasituasjonen.

Magic Moose er en av Trysils mest populære stier, og har hatt 65 prosent mer trafikk i sommer. Foto: Jonas Sjögren

Sommerrekord i Trysil – 20 prosent økning for sykkeldestinasjonen

Trysil har hatt en rekordsommer, til tross for at det så mørkt ut for sommerferien tidligere i år. Sykkeltrafikken, for fjelldestinasjonen som har investert 22 millioner kroner i sykkelutvikling, har økt med 20 prosent, og det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, hadde flere norske gjestedøgn i juli enn i januar i år.

Fantastiske vinterforhold i Trysil. Foto: Ola Matsson

10 tips til vinterferien i Trysil

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil.

Velkommen til Trysil - størst i Norge på ski og stisykling

Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil.

Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Trysil er Norges største ski- og stisykkeldestinasjon. Vi har 885 000 gjestedøgn, 28 500 senger rundt Trysilfjellet, over 1 100 000 skidager, 255 millioner NOK i skipassomsetning, 69 bakker, 32 heiser, over 500 km med langrennsløyper. Over 92 000 sykkeldager, 100 km med naturlig sykkelstier, sykkelparker, over 65 km tilrettelagte sykkelstier og et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. 80 % av de kommersielle gjestedøgnene i Trysil kommer fra utlandet. Trysil reiselivsstrategi 2030 viser retningen for en optimalisert og bærekraftig vekst, med en offensiv satsning på å videreutvikle Trysil som helårlig og internasjonal destinasjon.

Destinasjon Trysil

Storvegen 3
2420 Trysil
Norge