Følg Destinasjon Trysil

Trysil forbereder en trygg og koronatilpasset vintersesong

Nyhet   •   sep 11, 2020 06:30 CEST

I løpet av oktober er målet å ha på plass lokale og nasjonale retningslinjer for hvordan man håndterer Covid-19 i Trysil og øvrige norske alpinanlegg i vinter. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Forrige vintersesong ble Trysil tvunget til å stenge skianlegget tidligere enn planlagt på grunn av Covid-19. Foran kommende sesong arbeider Destinasjon Trysil, sammen med SkiStar og flere kommunale og nasjonale aktører, for å kunne åpne skisesongen på en trygg og sikker måte for gjester, ansatte og innbyggere.

Forberedelsene til høst- og vintersesongen pågår for fullt hos alle aktører i Trysil. Koronasituasjonen, hvordan den vil påvirke næringen og den enkelte virksomhet, er høyt på agendaen.

- Vi legger en bra besøkt sommer bak oss, og den ble gjennomført på en trygg og god måte. Som Norges største skisted er det viktig at vi er samstemte foran vinteren, slik at vi skaper trygghet og sikkerhet for alle i Trysil. Å ha dialog med berørte aktører, lære av tidligere erfaringer og handle deretter er derfor veldig viktig, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Vil få på plass felles retningslinjer for alpinanleggene i Norge

For å dele erfaringer og få et felles syn på hvordan koronasituasjonen skal håndteres har Destinasjon Trysil og Alpinanleggenes Landsforening (ALF) i september invitert til samarbeid og flere konsultasjonsmøter med kommuneoverlegene i Hemsedal og Trysil, samt involvert FHI og Helsedirektoratet, for å få til felles retningslinjer for alpinbransjen i Norge.

SkiStar Trysil er, sammen med Destinasjon Trysil og ALF, en stor aktør og pådriver i arbeidet med å få på plass felles retningslinjer. Det er nedsatt arbeidsgrupper innenfor områdene heis, butikk/leie, losji, resepsjon og serveringssteder. Gruppene jobber med å finne praktiske løsninger på konkrete utfordringer, for å få på plass en felles smittevernveileder bransjen i Norge kan enes om.

- Våre gjesters og medarbeideres trivsel kommer først, og vi skal gjøre alt vi kan for å tilby et trygt og sikkert miljø for alle som besøker og arbeider hos oss i vinter. Her er det viktig med en felles tilnærming til koronasituasjonen for alle berørte i Trysil. Vi jobber som vanlig med å forberede vintersesongen, og vil som alltid prioritere snøproduksjon og levere best mulig kvalitet på vårt produkt. Alpin skikjøring er i seg selv en kontaktfri aktivitet, og vi vil tilrettelegge for å unngå køer og trengsel, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i SkiStar Trysil og styreleder i ALF.

Gudrun Sanaker Lohne og Helge Bonden vil ha felles retningslinjer for alpinbransjen i vinter. Her under fjorårets kickoff på vintersesongen. Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil.

I løpet av oktober er målet å ha på plass lokale og nasjonale retningslinjer for hvordan man håndterer Covid-19 i Trysil og øvrige norske alpinanlegg i vinter. Neste samrådsmøte om korona er i Trysil den 23. september.

For spørsmål fra media, kontakt gjerne:

Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil: gudrun.lohne@trysil.com, (+47) 481 51 822

Helge Bonden, destinasjonssjef SkiStar Trysil: helge.bonden@skistar.com, (+47) 62 45 20 05

Petra Hallebrant, pr- og kommunikasjonssjef i SkiStar AB: petra.hallebrant@skistar.com. (+46) 729 637 332

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.